Місто

Активісти пікетують будівлю УМВС в Житомирській області, протестуючи проти призначення нового начальника

15 August 2014, 09:59

15 серпня близько 9.00 понад сотня активістів з усієї області прийшли пікетувати будівлю УМВС, що на Старому бульварі у Житомирі.

Серед протестувальників представники різних організацій: Автомайдан Житомира, Матері Майдану, Самооборона Житомира, Самооборона Бердичева, Самооборона Житомирщини, ВО «Майдан», ВО «Свобода», ДемАльянс, «5.10», організації афганців та ветеранів.

Люди виступають проти призначення нового керівника обласної міліції та обіцяють зробити усе можливе, щоб не пустити його в будівлю, де має відбутися його представлення. Протестувальники не наполягають на своїй кандидатурі, однак вимагають, щоб новий керівник УМВД в області мав гарну репутацію та був ознайомлений з проблемами, які мають місце в Житомирі та області, тобто, щоб очільник обласної міліції був місцевим.

Частина активістів від Старого бульвару попрямувала до будівлі Житомирської облдержадміністрації, щоб зустрітися з губернатором Сергієм Машковським, який напередодні спілкувався з громадою та пообіцяв доповісти керівництву Міністерства внутрішніх справ про настрої людей з приводу призначення нового начальника міліції в Житомирській області. За словами людей, Машковський обіцяв 15 серпня прозвітувати перед громадою про результати проведених перемовин з керівництвом МВС з цього приводу.

14 серпня колишній губернатор Житомирської області Сидір Кізін на своїй сторінці у Facebook написав про те, що мав розмову з начальником Житомирського УМВС Юрієм Демяненком з приводу підписаного наказу про його звільнення з посади. Сидір Кізін висловив сподівання, що «керівництво МВС та Арсен Аваков знають, що роблять, і ті позитивні зміни, які були на Житомирщині, не будуть перекреслені».

Як повідомляв Житомир.info, начальника УМВС в Житомирській області Юрія Демяненка хочуть відправити до Києва. Натомість головним претендентом на посаду керівника обласної міліції називають Вадима Фокіна, який за часів Майдану був першим заступником начальника ГУМВС України в Київській області. У січні 2014 року Віктор Балога включив Вадима Фокіна до переліку осіб, проти яких необхідно, щоб США, Канада та країни ЄС ввели візові санкції.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі