Суспільство

Зниклого безвісти бійця 95-ї бригади знайшли пораненим в одеському госпіталі

18 August 2014, 12:52

З 28 липня уродженця Вінничини, військовослужбовця 95-ї аеромобільної бригади (м. Житомир) Сергія Лупара, який отримав поранення на Савур-Могилі, вважали загиблим або зниклим безвісти, аж доки він сам не подав звістку з одного з військових госпіталів Одеси.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

Батьки  не можуть зібрати документи про те, що син отримав поранення у зоні АТО. У військовій частині 95-ї бригади, у складі якої брав участь у бойових діях, їм видали довідку, що в зоні АТО їхній син був з 3 травня по 27 липня.

"Лікарі просять терміново надати їм документи, що поранення син отримав саме під час бойових дій. А ми ці документи надати не можемо, бо нам у військовій частині видали довідку із неточними датами. Нібито Сергій був у АТО до 27 липня. Але він там був 28 липня. Того дня отримав поранення на Савур-Могилі. З нами ще говорив 28-го липня зранку. Потім зв'язок з ним зник. Ми знайшли сина у одеському госпіталі. Він ішов з дому у військо здоровим, сильним чоловіком. Там отримав такі важкі поранення, і тепер без довідки лікар напише "загальне захворювання", а не "поранення під час бойових дій". Ми не розуміємо, чому чиновники так халатно ставляться до своєї роботи. Вже зверталися куди тільки могли, а довідку отримати не можемо", - каже Галина Лупар.

25-річний Сергій Лупар родом із Гайсина Вінницької області. Після служби в армії, працював фельдшером на станції швидкої допомоги. В АТО потрапив після першої хвилі мобілізації у складі 95-ї аеромобільної бригади.

28 липня отримав поранення, коли бойовики почали обстрілювати їхні позиції "Градом". У важкому стані Сергія доставили у польовий госпіталь у Запорізькій області, потім у Дніпропетровськ, звідти у одеський госпіталь. Діагноз: мінно-вибухова травма, струс головного мозку, перелом стінок обох гайморових пазух, розрив барабанних перетинок, забій грудної клітки, забій лівої легені, тупа травма живота з пошкодженням селезінки та печінки.

Стан Сергія покращився, його перевели із реанімації. Родина пораненого звертається до небайдужих людей з проханням допомогти коштами на лікування та реабілітацію.

Телефон мами Галини Лупар: (098)713-21-34.

Сергій Лупар. Фото kriminal.ictv.ua

Як стало відомо Житомир.info, наразі невідоме місце перебування ще одного військовослужбовця з Житомирської області – бійця 30-ї механізованої бригади (3-й батальйон, 8 рота) Ломачука Івана Сергійовича, 1991 р. н. Про його пошук у соціальних мережах оголосили волонтери.

«Останній раз виходив на зв'язок 6 серпня. У вантажу-200 (загиблі) немає. У цей день два записи: «пропав безвісти» і «відвезли в госпіталь» - немає запису в який! Є надія», - повідомляють волонтери.

Станом на 18 серпня відомі імена 27 військових з Житомирської області, які потребують коштів на лікування, протезування та реабілітацію. 

Зниклий безвісти Іван Ломачук (усі 3 фото з Фейсбук)

 Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі