Суспільство

У Коростені під час голосування люди вирішили не перейменовувати вулицю на честь героя Небесної сотні

18 August 2014, 13:25

Вулицю Красіна у Коростені Житомирської області не будуть перейменовувати на честь героя Небесної сотні Сергія Кемського.

Про це повідомляє офіційний сайт міста Коростеня, зазначаючи, що перейменування вулиці не на часі.

15-16 серпня в Коростені відбулося консультативне опитування мешканців вулиці Красіна щодо перейменування на вулицю Кемського.

«Зважаючи на те, що пропозиція ініціативної групи по перейменуванню безпосередньо впливає на майнові та правові інтереси мешканців вулиці, виконавчий комітет Коростенської міської ради звернувся до Громадської ради міста з проханням провести консультативне опитування, щоб визначити думку громадян», - нагадують у Коростенській мерії.

Тут також зазначають, що досвід перейменування вулиць у Коростені вже є. У 2000 році було перейменовано вулицю Сосновського. Протягом вже 14 років до міської ради звертаються мешканці цієї вулиці та юридичні особи за довідками про перейменування, які їм необхідні для здійснення операцій з нерухомістю, а також про встановлення факту проживання на забрудненій території для громадян, які отримали житло по переселенню.

Отож, врахувавши цей досвід, було вирішено застосувати консультативне опитування. В ньому взяли участь 202 мешканці вулиці Красіна, з яких 187 висловились проти перейменування, 13 – за, 2 бюлетені визнано недійсними.

«Виборча комісія сформована безпосередньо з членів ініціативної групи по перейменуванню, мешканців вулиці та депутатів міської ради, жоден працівник виконкому в процесі проведення опитування не задіяний», - наголошують у міськраді.

Нагадаємо, 22 лютого на центральній площі Коростеня відбулася панахида за Сергієм Кемським, який загинув 20 лютого на Майдані у Києві від кулі снайпера.

Як повідомляв Житомир.info, колишній губернатор Житомирської області Сидір Кізін висловлювався про те, що в райцентрах треба перейменувати вулиці на честь героїв Небесної сотні.

У Житомирі вулицю Московську перейменували на вулицю Небесної сотні.

Фото офіційного сайту міста Коростеня

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі