Місто

Житомирські ОСББ готують до найважчого за всі роки опалювального сезону

19 August 2014, 11:25

За місяць до офіційного початку опалювального сезону, тобто, до 15 вересня, у Житомирі повинні бути здані паспорти готовності будинків до роботи в опалювальний період.

Про це на нараді з питань підготовки об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Житомира до опалювального сезону 2014-2015 років нагадав заступник Житомирського міського голови з питань ЖКГ Едуард Кругляк, - інформує прес-служба Житомирської міської ради.

«Ситуація наразі дуже жорстка. Поки що, коли за вікном 32°С, ми цього не відчуваємо. Але такого опалювального сезону, на який ми очікуємо, в моїй практиці ще не було. Тому, до його підготовки всім без виключення потрібно ставитися з посиленою відповідальністю. Протягом місяця, який залишається до опалювального сезону, будуть виконуватися роботи по усуненню зауважень, наданих тепловою інспекцією», – сказав Едуард Кругляк.

Начальник управління муніципального розвитку Артем Ражев закликав голів ОСББ закликали провести комплекс заходів з енергозбереження. У їх числі – встановлення подвійного скла на вікнах у під’їздах, проведення ізоляції мереж теплопостачання, утеплення труб опалення в теплових вузлах та підвалах, заміна дверей в під’їздах та підвалах, утеплення горища та утеплення фасаду будинків.

Також голови ОСББ мають провести з власниками квартир бесіди щодо економного використання електроенергії, - наголосив голова асоціації ОСББ м. Житомира Ігор Скоропад.

«Житомиробленерго» просить мешканців нашого міста без зайвої потреби не вмикати потужні електроприлади та обмежити використання електроенергії у години найбільшого навантаження, а саме: з 08:00 до 11:00 та з 20:00 до 23:00. Є відповідне доручення Міненергетики. В цей час рекомендується не включати кондиціонери, електробойлери та решту енергоємних електроприладів. Неконтрольоване використання потужних електроприладів перевантажує енергосистему», – повідомив Ігор Скоропад.

На нараді з головами ОСББ був також присутній керівник теплової інспекції при КП «Житомиртеплокомуненерго» Борис Бондарчук.

Як повідомляв Житомир.info, Житомирська область займає одне з останніх місць в Україні по кількості створених ОСББ.

Під час наради з головами житомирських ОСББ. Фото прес-служби міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі