Інтерв'ю

Житомирські підприємці висловили свої "за" та "проти" претендента на посаду керівника облуправління фіскальної служби

20 August 2014, 17:36

20 серпня в сесійній залі Житомирської обласної ради громадськість бурхливо обговорювала кандидатуру Лілії Куришко, яка претендує на посаду начальника головного управління державної фіскальної служби області.

У залі зібралося близько півтори сотні житомирян, в основному, підприємці та бізнесмени. Людей цікавили статки майбутньої начальниці, зокрема у Лілії Куришко запитали про відомості у її декларації та майно, яке перебуває у власності її родини. Виявилось, що у чиновниці, яка тривалий час працює на державні службі, є кілька квартир, земельні ділянки у передмісті і 2 автомобілі.

«Доходи сім'ї за 2013 рік сягають сукупно приблизно 200 тисяч гривень. В Житомирі ми проживаємо в квартирі, площею 55 кв. м. Мій батько проживає в однокімнатній квартирі, площею 18 кв. м. Є в сім'ї земельна ділянка в селі Гадзинка - 20 соток, в батька є земельна ділянка в Пряжево - 20 соток. Також у нас є два авто - Мітсубісі Корт 2005 року і автомобіль Лексус 2012 року», - розповіла Лілія Куришко.

Під час обговорення чиновницю звинуватили у корупції і «наїздах» на бізнес. Голова облдержадміністрації Сергій Машковський зачитав присутнім звернення на «гарячу лінію» від одного з житомирських підприємців Олександра Дмитрука, який повідомив, що Лілія Куришко за час роботи на посаді заступника голови Державної податкової адміністрації Житомирської області брала участь у корупційних схемах. 

На захист чиновниці стали інші підприємці. Вони заявили, що репутація Олександра Дмитрука настільки неоднозначна, що вони готові одразу підтримати Лілію Куришко, якщо він проти неї.

«Я вас зовсім не знаю і ви дуже довго розказуєте, але, якщо пан Дмитрук так активно проти вас виступає, я вже за вас голосую», - заявив підприємець з села Гуйва Іван Єщенко.

Під час обговорення люди розповіли про проблеми, з якими стикалися під час роботи з податковою раніше, і питали у чиновниці, яким чином вона збирається їх вирішувати. Зокрема, підприємців цікавило, чи зможе пані Куришко подолати бюрократію. Чиновниця сказала, що завжди готова до діалогу і пообіцяла, що бюрократичні проблеми зникнуть після модернізації системи.

Нагадаємо, напередодні прес-служба Житомирської облдержадміністрації просила громадян, яким відомо про факти корупційних діянь, вчинених Лілією Куришко, повідомляти про це за телефоном обласного контактного центру: 0-800-301-025, 55-89-57.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі