Суспільство

Сили АТО отримали сучасні безпілотники, виготовлені інженерами Житомирського військового інституту

21 August 2014, 10:32

Військовослужбовці-учасники антитерористичної операції отримали безпілотні повітряні апарати вітчизняного виробництва.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Facebook.

«Електронні очі розвідки сил АТО. Ось, такі невеличкі, схожі на дитячі повітряні іграшки, літальні апарати з’явились на озброєнні сил АТО. Головне завдання цих літачків – виконувати повітряну розвідку секторів зайнятих терористами», - йдеться у повідомленні.

«Один такий виріб дозволяє керівництву АТО зекономити чимало часу на збір оперативної розвідувальної інформації. А головне він дозволяє вберегти життя і нашим розвідникам, і солдатам, які завдяки повітряній розвідці не потраплять у засідку, чи вчасно будуть попереджені про вогневий наліт», - зазначив начальник Житомирського військового інституту Імені С.П. Корольова генерал-майор Юрій Даник.

В прес-центрі АТО наголошують: цей безпілотний повітряний розвідник – цілком український виріб. Його створили військові інженери Житомирського військового інституту імені С.П. Корольова спільно з іншими спеціалістами. Зараз апарат успішно використовується для збору розвідувальних даних в «гарячих точках» АТО. Потужні лінзи камер дозволяють побачити навіть добре замасковані позиції терористів. До речі, за своїми характеристиками українській повітряний безпілотний розвідник перевершує всі іонізуючі іноземні моделі такого класу. І, звичайно, він значно дешевший - і у виробництві і в експлуатації.

Фото прес-центру АТО

Житомир.info 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі