Суспільство

З Житомира в зону АТО поїхав броньовик для перевезення поранених десантників

22 August 2014, 10:17

В зону проведення АТО бійцям 95-ої аеромобільної бригади з Житомира відправився броньований автомобіль, призначення якого – транспортування поранених. Автівка має рівень захисту класу B7 і розрахована на ефективний захист від сучасної армійської зброї, ручних гранат і вибухових речовин. Цей автомобіль зможе вберегти життя житомирських десантників, переконаний перший заступник міського голови Житомира Сергій Сухомлин. Розповідає, що разом з благодійниками вдалося купити цей броньовик, дообладнати, перефарбувати його і доправити на фронт.

«Сполучення між дислокацією бригади досить складне, хлопці постійно їздять у відкритих автомобілях або бронетранспортерах. Все це прострілюється, ми розуміємо що досить багато поранених, і питання їх перевезення стоїть теж гостро. І ось для того, щоб дати можливість убезпечити перевезення поранених, виникла така ідея – купити броньований автомобіль. І ось хлопці з Хмельницького відгукнулися на цю пропозицію, допомогли, разом знайшли машину, купили», - розповів Сергій Сухомлин.

Благодійник Артем зазначає, що умови перебування військових в зоні АТО не надто гарні. Каже – першочергова задача, максимально захистити здоров’я та життя військових.

«Почули про проблему 95-ої бригади і вирішили взяти участь фінансово в придбанні автомобіля. Сподіваємося, що це хоч якось допоможе нашим бійцям і збереже кілька життів, хоча б як мінімум», - каже Артем Шевченко.

Завантажити автівку благодійною допомогою приїхав генеральний директор Житомирського картонного комбінату Олег Карпека. Він за власний кошт придбав військовим тепловізор, який десантники отримають по приїзду броньовика.

«Так як нам не все одно, що відбувається в країні, ми постаралися зробити все від нас залежне – зараз готуємо допомогу нашій 95-й бригаді. Купили сигарет, постійно допомагаємо водою, радіостанціями», - каже Олег Карпека.

При сприянні першого заступника міського голови Сергія Сухомлина в громадській приймальні першого заступника Глави Адміністрації Президента України Геннадія Зубка продовжується збір благодійної допомоги військовим 95-ої аеромобільної бригади. Долучаймося до благородної справи. Україну захищають справжні чоловіки.

Житомир.info за матеріалами УЗГ Житомирської міської ради 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі