Економіка

У Житомирській області скорочується промислове виробництво та зменшується чисельність корів у сільгосппідприємствах

23 August 2014, 13:03

В Житомирській області вдалося зберегти ряд позитивних тенденцій розвитку галузей економіки, - говориться в нещодавньому розпорядженні голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Машковського "Про хід виконання програми економічного і соціального розвитку та бюджету області за I півріччя поточного року”.

Разом з тим внаслідок загострення ситуації на Донбасі та анексії Криму змінилися умови діяльності суб'єктів господарювання, що негативно позначилося на розвитку економіки.

У Житомирській області скоротилося виробництво продукції на підприємствах машинобудування, фармацевтичної продукції та препаратів, хімічних речовин і хімічної продукції, гумових і пластмасових виробів, іншої неметалевої мінеральної продукції.

Не вдалося стабілізувати чисельність поголів’я великої рогатої худоби у сільгосппідприємствах, де воно у січні – червні 2014 року зменшилося порівняно з відповідним періодом минулого року на 16,8%, у тому числі корів - на 11,6%. Відповідно скоротилося виробництво молока.

Обсяги будівельних робіт також зменшилися у І півріччі 2014 року, порівняно з минулорічним періодом, на 6,9% за рахунок зниження будівництва нежитлових споруд.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі