Влада

Депутати Житомирської облради хочуть, щоб військові отримували землю і платили мінімальний розмір оренди

26 August 2014, 10:24

 Депутати Житомирської обласної ради хочуть запропонувати своїм колегам з сільських, селищних та міських рад видавати військовослужбовцям землі за мінімальну орендну плату.

Проект звернення до депутатів місцевих рад опублікований на сайті облради.

«Вважаємо за необхідне рекомендувати органам місцевої влади розглядати питання про встановлення мінімального розміру орендної плати за земельні ділянки, які передаються в оренду військовослужбовцям, спільно з надавачами  послуг, в разі необхідності, вирішувати питання зменшення оплати комунальних послуг за рахунок місцевих бюджетів та звільнення від сплати місцевих податків та зборів», - йдеться у зверненні.

Депутати облради нагадують про доручення Кабінету Міністрів України щодо забезпечення військовослужбовців земельними ділянками для будівництва і обслуговування житлових будинків, господарських будівель і споруд, для ведення садівництва, особистого селянського господарства та для індивідуального дачного будівництва та зазначають, що Держземагентство України та його територіальні органи передають у власність земельні ділянки сільськогосподарського призначення лише державної власності.

«Розпорядження землями комунальної власності в населених пунктах здійснюється безпосередньо сільськими, селищними та міськими радами. Зважаючи на вищевикладене, рекомендуємо сільським, селищним, міським радам, у разі звернення зазначеної категорії військовослужбовців про надання їм у власність земельних ділянок із земель комунальної власності, приймати відповідні рішення у рамках норм, визначених статтями 118, 121 Земельного кодексу України», - зазначається у проекті звернення.

Звернення депутатів Житомирської обласної ради до сільських, селищних, міських та районних рад області планують розглянути на сесії 11 вересня.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 4 серпня 2014 року до обласного управління Держземагентства надійшло 22 заяви про надання дозволу на складання проектів відведення земельних ділянок учасникам АТО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі