Влада

У Житомирській області можуть змістити навчальні семестри у школах, щоб зекономити енергоресурси

26 August 2014, 12:32

У Житомирі ходять чутки, що у зв’язку з передбачуваними труднощами з опаленням шкіл узимку школярі навчатимуться по суботах.

«Згідно зі статтею 16 Закону України «Про загальну середню освіту», адміністраціям шкіл дозволено вирішувати це питанням на свій розсуд за погодженням з обласним управлінням освіти та з урахуванням думки батьків», - так прокоментував ситуацію начальник управління освіти і науки Житомирської обласної державної адміністрації Олександр Пастовенський.

Вказана стаття дає однозначну відповідь стосовно початку та закінчення навчального року – це щодо чуток про ймовірний початок навчального року у серпні, додав посадовець.

 «Навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах незалежно від підпорядкування, типів і форм власності розпочинається у День знань - 1 вересня і закінчується не пізніше 1 липня наступного року», - йдеться у законі.

Як повідомив Олександр Пастовенський, він дійсно отримував доручення голови Житомирської облдержадміністрації знайти єдиний алгоритм можливої зміни структури навчального року (чвертей, піврічь, семестрів) у зв’язку з режимом економії енергоресурсів. Однак єдиного алгоритму знайдено не було, і управління порекомендувало адміністраціям шкіл вирішувати це питання самостійно.

«Ми вивчали досвід інших областей. Наприклад, у Рівненській області школи не йдуть на 6-денку, у Дніпропетровській – йдуть. Північні райони нашої області майже повністю перевели школи та твердопаливні котли і практично забезпечені дровами на час опалення. Там батьки не згодні, щоб їхні діти взимку місяць чи два сиділи удома біля груб. У житомирських школах теж не було знайдено єдиного рішення, тому питання 6-го навчального дня адміністрації шкіл будуть вирішувати на свій розсуд із урахуванням думки батьків», - резюмував Пастовенський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі