Місто

У Житомирі «соціальні» маршрутки збільшать вартість проїзду з 1,75 до 2,5 грн.

26 August 2014, 14:26

Днями в маршрутках №58, що працюють у звичайному режимі за тарифом 1,75 грн., з’явилося оголошення про підвищення з 1 вересня проїзду до 2,5 грн.

Оголошення не підписане ні перевізником, ні управлінням транспорту, а причиною підвищення вказане «значне подорожчання паливно-мастильних матеріалів та відсутність компенсації за регульований (знижений) проїзд».

Як прокоментував Житомир.info начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Володимир Клинчук, це особиста та небезпідставна ініціатива приватного перевізника, хоча рішення міської ради з цього приводу не було.

«Ще раніше до управління транспорту надійшов лист-звернення від обох житомирських перевізників, які працюють у звичайному режимі – це маршрути №№58 та 14, - про необхідність підвищення тарифу у зв’язку з подорожчанням пального, запчастин та інших складових. Не секрет, що ці маршрути нерентабельні. До того ж, перевізники не отримують компенсацію за регульований тариф з міського бюджету у зв’язку з відсутністю коштів», - пояснив Володимир Клинчук.

Зі слів начальника управління, узаконити подібне підвищення можна тільки через рішення виконкому міської ради. А оскільки інші перевізники вже давно ставили питання про збільшення тарифу на проїзд у Житомирі хоча б до 3 гривень, наступним кроком управління транспорту буде надання до Департаменту економіки чіткого обґрунтування необхідності підняття вартості проїзду. Це питання буде винесене на розгляд виконавчого комітету Житомирської міської ради, і вже на виконкомі буде прийматися рішення про підвищення або не підвищення тарифу.

«Підвищення проїзду у Житомирі до 3 гривень – це питання часу, і від нього нікуди не дітися. Єдине питання, на яке зараз не можна з упевненістю відповісти – чи залишать перевізники 58-го та 14-го маршрутів тариф на рівні 2,50 грн., чи теж підвищать його до загальноміського», - резюмував Клинчук.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2014 року перевізники Житомира ставили питання про необхідність підняття тарифів на проїзд до 3,00-3,50 грн.

Від 2 червня розпорядженням колишнього губернатора Сидора Кізіна у Житомирській області підвищено вартість проїзду в приміських та міжміських маршрутах.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі