Влада

Уроки мужності пройдуть у житомирських школах: дітям будуть розповідати про бійців АТО та волонтерів

26 August 2014, 17:30

 Начальникам райвідділів освіти та керівникам навчальних закладів Житомирської області рекомендують провести Уроки мужності: розповідати про українських військових, добровольців та волонтерів.

Про це йдеться у листі управління освіти і науки облдержадміністрації.

«2014-2015 навчальний рік розпочнеться з Першого уроку «Україна – єдина країна». Логічним продовженням теми єдності народу України та цілісності її території буде розмова про мужність і героїзм в ім’я свободи, незалежності та демократичного розвитку нашої держави. Міністерство освіти і науки України листом від 13.08.2014 №1/9-412 рекомендує у навчальних закладах спланувати цикл Уроків мужності. Темами цих уроків мають бути мужність українських військових та добровольців, їх вірність Присязі українському народові, готовність віддати життя за мир і спокій в Україні, а також героїзм простих українців, які з перших днів антитерористичної операції допомагають забезпечувати війська захисним спорядженням, ліками, продовольством та, не зважаючи на ризик, вивозять із захоплених міст і сіл мирних громадян. Варто згадати і про українців, які приймають у себе родини, що вимушені покинути свої рідні домівки», - йдеться у листі.

Управління не обмежує навчальні заклади у формах проведення Уроків мужності, вони можуть бути різноманітними: зустрічі з учасниками бойових дій, волонтерами, відвідання військовослужбовців, які отримали поранення внаслідок виконання бойових завдань в рамках проведення заходів антитерористичної операції та проходять реабілітацію, виступи дитячих творчих колективів, написання листів до воїнів у рамках Всеукраїнської акції «Лист пораненому».

Також обласні чиновники не вимагають звітувати про проведені уроки.

«Проведення Уроків мужності не передбачає зворотного звітування про кількість таких заходів та навчальних закладів, в яких вони будуть проведені, кількості учнів, які візьмуть в них участь, тощо», - наголошується у листі за підписом начальника управління Олександра Пастовенського.

Як повідомляв Житомир.info, наприкінці липня Міністерство освіти наголошувало, що новий 2014/2015 навчальний рік має розпочатися з уроку «Україна – єдина країна», основний зміст якого спрямований на утвердження єдності України, нероздільності її території та народу, що її населяє.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі