Суспільство

Житомирський десантник розповів, скільки платять найманцям та зрадникам

27 August 2014, 12:50

Заступник командира взводу найбільшої в зоні АТО 95-ї житомирської бригади Ігор Скочко після розмови з солдатами Псковської дивізії каже, що вони не приховували, що вбивають українців за гроші – їм платять по 100 доларів на добу. Про це йдеться у сюжеті ТСН

Ігор Скочко був одним з тих, хто на Савур-Могилі затримав російських срочників з Псковської дивізії.

«Спитали: чого ти приїхав сюди? Він говорить: я перед «дємбєлєм» вирішив заробити грошей. Солдати казали, що їм платять по 100 доларів в день», - розповів він.

Ігоря Скочко наші солдати вже два тижні називають героєм після бою під Первомайськом - він врятував 25 житомирських десантників, коли в мікроавтобус з ними потрапив ворожий снаряд.

«Майже всі мої люди їхали в цій «Газелі». Пощастило, що вдарили підкаліберним, а якби осколочним, то, можливо, ми би з вами не розмовляли. Відчуття - різкий звук, спалах полум’я, смак металу на губі і почуття польоту», - розповідає 42-річний герой.

Він стрибнув в палаюче авто, аби перевірити, чи всі вибралися з нього, а потім виніс усі ящики з патронами і зброєю, які могли підірватися поблизу десантників.

Для Скочко – це вже третя війна. У 18 він вже воював в Азербайджані, потім - у Чечні. Але на Донбасі, каже Скочко, найстрашніше.

На Донбасі він з травня. Зі своїм взводом звільняв Слов'янськ, Степанівку, гору Карачун. Він каже, що серед супротивників є і українці-найманці.

Скочко каже, що за зраду батьківщині отримують тисячу гривень вдень. І те, що робили за ці гроші в одному з підвалів Слов'янська житомирський командир згадує з жахом.

«Оцей момент у мене до цього часу на очах - близько десяти трупів молодих жінок лежало, вбитих. А потім я спілкувався з людьми зі Слов'янська, розказували: здорові найманці ходили по місту, спіймали, погралися, а потім вбивали», - розповідає Скочко.

Поки він був на Сході, став дідом. Його донька три тижні тому народила сина. Ігор згадує: цього дня звільняли Степанівку. Додому він приїхав вперше за 4 місяці.

Після двотижневої відпустки збирається на Донбас. Вдома, окрім маленького внука і старшої доньки, залишаються дружина і восьмирічний син.

Після короткотривалої відпустки Ігор Скочко повернувся до своїх бійців. Раніше вони називали його батьком, тепер - дідом. Житомирський десантник обіцяє, що відтепер перемогу має здобути і для свого онука.

Житомир.info за матеріалами ТСН

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі