Влада

У Житомирській області мер міста вирішив попрацювати без зарплати, щоб зекономити державні кошти

27 August 2014, 13:30

Мер міста Новограда-Волинського Житомирської області Володимир Загривий оформив безоплатну відпустку за свій рахунок та продовжує обіймати посаду міського голови.

Про це повідомляє відділ інформації та зв’язків з громадськістю Новоград-Волинської міської ради.

«Міський голова Володимир Загривий, виходячи із урядово-законодавчих вимушених заходів по скороченню державних видатків на державну службу та місцеве самоврядування, оформив відпустку за свій рахунок без оплати з одночасним продовженням виконання службових обов’язків», - йдеться у повідомленні мерії.

Очевидно, що така участь, після прийняття відповідних державних рішень, чекає на усіх посадовців України, у тому числі міста (Новоград-Волинський) і району, - додає прес-служба.

Житомир.info знайшов документ, який змусив міського голову ходити на роботу без зарплати.

Згідно з п. 6 статті 32 Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про державний бюджет України на 2014 рік», керівники центральних органів виконавчої влади (…) з метою забезпечення скорочення видатків, передбаченого цим Законом, дійсно зобов’язані здійснити заходи щодо оптимізації штатної чисельності працівників, надання працівникам відпусток без збереження заробітної плати, встановлення для працівників режиму роботи на умовах неповного робочого часу, зменшення або скасування стимулюючих виплат, підвищень посадових окладів, зменшення надбавок і доплат, які встановлені у граничних розмірах, переглянути укладені договори на придбання товарів, робіт, послуг.

Вочевидь, почесний громадянин Новоград-Волинського Володимир Загривий вирішив почати економити із себе самого.

Довідка Житомир.info:

Володимиру Івановичу Загривому 64 роки.

Народився у селі Ужачин Новоград-Волинського району Житомирської області.

Закінчив автомобільно-шляховий технікум, Житомирський сільськогосподарський інститут, Київський інститут політології та соціального управління.

Кандидат педагогічних наук.

1994—1999 рр. — міський голова Новограда-Волинського.

1999—2004 рр. — перший секретар, віце-консул Посольства України в Російській Федерації в Москві.

2005—2010 рр. — перший заступник голови Житомирської обласної державної адміністрації.

Нагороджений орденами «За заслуги III ступеня», «За заслуги II ступеня», Орденами Української Православної церкви: Рівноапостольного Князя Володимира, Нестора Літописця та Почаївської Матері Богородиці, орденом «Звягель».

Почесний громадянин Новограда-Волинського.

Як повідомляв Житомир.info, у лютому 2014 року мер Загривий виніс на розгляд сесії міської ради питання про підняття прапора Євросоюзу над мерією Новограда-Волинського.

Володимир Загривий. Фото з сайту Новоград-Волинської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі