Суспільство

Українські синоптики прогнозують теплий вересень, дощовий жовтень та холодний листопад

27 August 2014, 14:10

З-поміж трьох осінніх місяців теплим і ласкавим буде лише вересень.

Про це повідомляє газета Сегодня.

За прогнозами Укргідрометцентру та народних синоптиків, перша половина осені, аж до Покрови (14 жовтня), буде більше схожою на нежарке літо, ніж на осінь. А ось після свята різко похолодає.

«Загалом осінь очікується теплою, але вересень буде місяцем з надзвичайно мінливим характером погоди. Невелике похолодання почнеться на його початку, потім повториться в другій і третій декадах. У ці дні температура повітря буде навіть трохи нижче звичайної вересневої (8-10 вночі, 18-20 градусів тепла вдень)», - прогнозує головний синоптик країни Микола Кульбіда.

За його словами, осінь прийде в Україну вчасно, адже за останні 20 років ця пора року в Україні регулярно приходить в традиційні терміни. Відчутно похолодає, за його словами, у другій половині жовтня: в цей час можливий навіть перший мокрий сніг. У третій же декаді листопада денна температура перейде через нульову позначку. Єдине, що буде відрізняти цю осінь він попередніх - це частота дощів: кількість опадів перевищить звичайну норму на 30-50%. Це забезпечить нормальні умови для посіву та початку розвитку озимих, а ось людям доведеться постійно носити з собою парасольки.

Прогноз на осінь головного офіційного синоптика країни багато в чому збігається з розрахунками головного народного «погодоведа» Валерія Некрасова. Відмінність їх передбачення тільки в тому, що Некрасов обіцяє першу половину вересня теплою, а другу - помірно теплою, з невеликим зниженням температури, і опади з 4 по 7 вересня. А от прогнози обох експертів на жовтень і листопад практично ідентичні: Некрасов теж «вирахував» рясні дощі практично на весь жовтень і половину листопада і заморозки ближче до грудня. Нарешті, дані метеосайтів, розраховані не більше ніж місяць вперед, також обіцяють нам теплий, сонячний і сухий вересень (+ 10-15 градусів вночі і до + 25-28 вдень).

Погодні сайти повідомляють, що літо протримається до кінця серпня, але з кожним днем ставатиме трохи прохолодніше.

Інфографіка із газети Сегодня

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі