Політика

В Україні стартувала виборча кампанія: партії мають визначитися із кандидатами до 15 вересня

28 August 2014, 09:43

В Україні почалася виборча кампанія з проведення позачергових виборів народних депутатів до Верховної Ради, які відбудуться 26 жовтня 2014 року.

На сайті Центральної виборчої комісії розміщений календарний план основних заходів з підготовки проведення позачергових виборів народних депутатів України.

27 серпня опублікований указ президента України № 690/2014 про дострокове припинення повноважень Ради VII скликання та призначення дострокових виборів.

Відповідно до закону про статус тимчасово окупованих територій, в Криму та Севастополі вибори проводитися не будуть. З урахуванням того, що на цих територіях розташовані 12 мажоритарних округів, на виборах в жовтні обиратимуться тільки 438 депутатів з 450.

До вечора 28 серпня органи місцевого самоврядування та місцеві органи виконавчої влади мають відвести ділянки в людних місцях для розміщення матеріалів передвиборчої агітації, а ЗМІ – визначитися із вартістю розміщення передвиборчих матеріалів.

Список одномандатних виборчих округів із зазначенням їх номерів, меж та центрів буде опублікований до 29 серпня.

Спеціально уповноважений центральний орган виконавчої влади з реалізації державної політики у сфері казначейського обслуговування бюджетних коштів до 30 серпня зобов'язаний перерахувати Центральній виборчій комісії кошти на підготовку і проведення виборів. 

Політичні партії висунуть своїх кандидатів з 28 серпня по 15 вересня, а самовисуванці зможуть подати свої кандидатури з 28 серпня по 25 вересня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі