Україна

Кабмін продасть Нацбанку 340 млн. доларів для підтримки гривні

28 August 2014, 11:24

Мінфін продасть Нацбанку 340 млн доларів для поповнення валютних резервів, що розширить можливості центрального банку щодо стабілізації курсової динаміки.

Про це заявив прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, виступаючи в ході підписання Меморандуму про співпрацю між Кабміном України та Світовим конгресом українців, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Вранці прийняли рішення для стабілізації валютообмінного курсу України Мінфін продає в резерви НБУ 340 млн доларів. Це збільшить резерви Нацбанку і додатково дасть можливість стабілізувати валютообмінний курс", - сказав він.

Як повідомлялося, в ході торгів 27 серпня був оновлений історичний мінімум на міжбанківському валютному ринку - котирування досягали 14,3-14,7 гривні за долар.

Крім того, Нацбанк 27 серпня послабив офіційний курс гривні майже на 25 копійок - до 13,890974 гривні за долар, обновивши зафіксований напередодні історичний мінімум в 13,659408 гривні за долар.

Ослаблення національної валюти зумовлює складна військово-політична обстановка, а також обмежена пропозиція валюти на тлі скорочення економіки і пригнобленої економічної активності.

Мінфін прогнозує середній курс гривні в 2014 році на рівні близько 12 гривень за долар.

За оцінками глави НБУ Валерії Гонтарєвої, збалансованим є курс гривні 11,5-11,9 гривні за долар, а його падіння викликане панічною реакцією на події на сході.

Економічна правда

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі