Місто

У житомирській школі 57 учням-переселенцям вручили рюкзаки і канцелярські набори

28 August 2014, 15:36

У загальноосвітній школі №17 м. Житомира відбулася благодійна акція із вручення рюкзаків та шкільного приладдя дітям переселенців з тимчасово окупованої території. Допомогу отримали 57 сімей, які тимчасово проживають у Житомирі та чиї діти зараховані до різних класів ЗОШ №17.

Ініціював збір допомоги вчитель інформатики і математики зі школи №17 м. Житомира, класний керівник 10 класу Микола Тарасюк, котрий ще раніше за власні кошти закупив канцелярію та інші необхідні речі для двох дітей переселенців, які навчаються в його класі. Потім випадково зазирнув до списків секретаря школи – там значились імена десятків школярів, які переїздили до Житомира з тимчасово окупованих територій. До збору допомоги підключилася дружина. Розміщували інформацію про потреби учнів у соцмережах. В основному писали друзям, товаришам.

«Дуже сильно допомогла моя однокласниця, випускниця 17-ї школи Марина Матовеловець, вона зараз в Санкт-Петербурзі. Вона відгукнулася допомогти, каже: забирай посилку, і прислала нам товарів, ну .. половину того, що ми сьогодні маємо. Такі два баули здоровенні.  Ще нам дуже допомогли Місія Відродження, Антонов Руслан, власник компанії “Дейв Експрес” Давид Коган і прості люди, які скидали на картку гроші, хто скільки міг. Я в соцмережах робив звіти, вів бухгалтерію, фотографував чеки. Нам вдалося допомогти 57 чоловікам. Ще зібрали таку ж допомогу 15 сім’ям, які проживають в Житомирі і також її потребують», - розповів Микола Тарасюк.

До збору коштів та канцелярії підключилася також діаспора Азербайджану в Житомирській області. Діаспора закупила пакети із шкільним приладдям для 57 учнів, які тимчасово навчатимуться у Житомирі, враховуючи зростаючі потреби школярів середньої ланки та старшокласників.

Батьки учнів-переселенців були розчулені турботою та увагою, яку виявили до них житомиряни.

«Я сам з Луганська. До школи підготовитись не встигли - до останнього чекали нормалізації ситуації, щоб повернутись додому. Буквально вчора принесли документи з райвідділу освіти… Можна сказати, що вже готові завдяки гуманітарній допомозі, яку нам сьогодні вручили, ну і ще трішки докупили. Тому вже готові», - говорить Андрій Володимирович, батько 4-класниці Лізи.

«Я з Донецької області. А в Житомирі з 18 серпня (…). Нам довелося тиждень сидіти в підвалі, ховатись…Відношення тут до нас дуже хороше. Скрізь, де були в місті - не очікували такого відношення: в обладміністрації, в лікарні. У мене син В’ячеслав йде в 2-й клас. (…) У нас там всі розмови по-іншому. Тут і люди гуманніші, переживають за нас. Чекаємо, доки діти підуть в школу, і будемо звертатись до психологів. Діти дуже налякані вибухами і страшенно бояться навіть салютів…», - плачучи, розповідає Людмила Гребьонкіна.

На акції були присутні секретар Житомирської ради Людмила Цимбалюк, заступник міського голови Олександр Бочковський, Голова представництва діаспори Азербайджану в Житомирській області Радж Гасімов та власник компанії “Дейв Експрес” Давид Коган.

«Якщо потрібна будь яка медична допомога, чи просто консультація, біженці можуть спокійно звертатись в медичні установи Житомира - їм невідкладно буде надана професійна допомога», - наголосив Олександр Бочковський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі