Влада

У райцентрі Житомирської області бурхливо обговорювали кандидата на посаду голови райдержадміністрації

29 August 2014, 10:29

 28 серпня у райцентрі Чуднов Житомирської області бурхливо обговорювали кандидата на посаду голови райдержадміністрації Михайла Ченкова. На обговорення прийшло близько трьох сотень людей.

Привезений з Житомира кандидат припав до душі не всім, тому до трибуни його довго не допускають. Причини різні, зокрема – народ обурився відсутністю альтернативи, тим, що не знають цієї людини. Дехто з чуднівчан вважає, що не слід обговорювати нового кандидата, поки нинішній голова не відзвітував за сто днів перебування на посаді.

Врешті решт, Михайлу Ченкову дали слово та попросили розмовляти українською, але той відмовився: «Я краще буду російською, бо не хочу розмовляти як Азаров».

Зрештою, і сам Ченков визнав, що таки неправильно обговорювати нового кандидата, поки нинішнього голову не звільнили.

На думку підприємця Борислава Розенблата, який веде бізнес на Чуднівщині, громадські обговорення дуже важливі, вони показують чого хочуть люди. І губернатору варто прислухатися до їх думки.

«Як на мене, люди не підтримали цю кандидатуру бо не знають його, Чуднівщина потребує своїх, власних героїв. Громаду збурює те, що призначають людей з інших районів чи областей. Вони обіймають посади, а потім починають шукати винних. Я думаю, в Чуднівському районі є достойні кандидати. Сьогодні громада міста попросила призначити на посаду Чуднівського голови РДА місцеву людину. У них навіть є декілька пропозицій. Я думаю, губернатор повинен їх врахувати» - говорить засновник компанії «Фаворит».

За словами представників обласної влади, думку людей почуто і її передадуть губернатору, який прийматиме остаточне рішення. Зокрема, кандидат на посаду заступника голови Житомирської ОДА В'ячеслав Поліщук повідомив: такі призначення мають бути зрозумілі людям і він вважає, що губернатор Сергій Машковський прислухається до думки громади.

«Подання кандидатури на голову районних адміністрацій – це прерогатива голови ОДА, тому нічого вам не можу відповісти, бо я не призначаю, не подаю і не маю ніякого відношення до кандидатур. Але, якщо буде супротив громади, то, скоріш за все, призначення не буде», - зазначив Поліщук.

64-річний Михайло Ченков зараз працює начальником житомирського ЖЕКу №9

Руслан Годований і В’ячеслав Поліщук

Борислав Розенблат

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі