Суспільство

Для житомирських десантників відновили військовий УАЗ-469

29 August 2014, 11:42

У Житомирі для бійців з 95-ої бригади за рахунок благодійників відновлюють автомобілі марки УАЗ та перевозять їх в зону проведення АТО. Старі, вже нефункцінуючі позашляховики надають у військовій частині, а ремонтом та відновленням займаються механіки КУ «Автобаза санітарного транспорту лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я» Житомирської обласної ради. За рахунок першого заступника глави Адміністрації Президента Геннадія Зубка, першого заступника міського голови Сергія Сухомлина та голови Житомирської облдержадміністрації Сергія Машковського проводиться капітальний ремонт УАЗів-469. Очільник обласної державної адміністрації вдячний всім благодійникам, які долучаються до будь-якої підтримки житомирських десантників, каже, що пишається єдністю житомирян навколо спільної потреби.

«Дуже багато житомирян допомагають і 95-ій бригаді, і взагалі військовим, які перебувають в зоні АТО. Це є нашою гордістю, що ми всі об'єдналися, вся Житомирщина. Всі працюють разом на одне, ми зараз єдині, і це є дуже добрим покликом», - каже Сергій Машковський.

Він переконаний: так як матеріально-технічна база наших захисників не надто гарна, то наявність там додаткової автівки, що призначена для бездоріжжя та є достатньо маневреною, значно полегшить пересування десантників.

«Їм не потрібно думати там, де проходять військові дії, як доїхати до того чи іншого місця, щоб машина не зламалася. Вони повинні думати, як їм виконати бойове завдання, залишитися живими і повернутися сюди», - наголошує губернатор.

А от щоб машина дійсно не зламалася, над нею працює декілька механіків, вони обіцяють, що автомобіль буде працювати на благо військових без перебоїв. По завершенні всіх необхідних ремонтних робіт автівку тестують і лише тоді віддають в експлуатацію. Загалом, як розповідає механік майстерні КУ Іларіон Переходюк, відновити такий УАЗік можна за місяць-півтора, адже відновленню підлягають найважливіші деталі автомобіля.

«Ремонт мостів, агрегатів, роздаточної коробки, двигун - ми робимо капітальний ремонт. Зараз цей автомобіль знаходиться на кузовно-зварювальних роботах, буде поварений і пошпакльований, пофарбований, і ми його передамо в найближчий час в експлуатацію аеромобільній бригаді номер 95», - розповідає механік Іларіон Переходюк.

Такий УАЗ-469 - вже другий відновлений на підприємстві автомобіль, якій служитиме житомирським військовим.

Житомир.info за матеріалами у Facebook

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі