Політика

Віталій Журавський: Катастрофічний обвал гривні веде народ до зубожіння

29 August 2014, 15:26

 Причиною рекордного падіння національної валюти є не лише конфлікт на сході України, але й недолуга політика Національного банку. Про це заявив народний депутат Віталій Журавський під час робочої поїдки на Житомирщину.

«Те, що сьогодні відбувається на валютному ринку, інакше як кричущою безвідповідальністю Нацбанку назвати не можна. Складається враження, що керівництво цієї установи не зовсім адекватно оцінює ситуацію, що склалася в країні. Так чи інакше, а катастрофічний обвал гривні, який веде народ до зубожіння, саме на совісті Національного банку», - зауважив Віталій Журавський.

«З 8 гривень долар стрибнув вже до 14-ти. Зарплати і пенсії знецінилися майже на половину. При цьому продуктова корзина подорожчала у рази, зросли в ціні й медикаменти. Люди не в змозі оплачувати комунальні рахунки», - додав він.

«Попереду – зима. Судячи з усього, назрівають проблеми ще й з газом. В цій ситуації замість підвищення комунальних тарифів, Уряд мав би працювати над впровадженням систем енергозбереження та модернізацією об'єктів теплопостачання», - наголосив народний депутат під час зустрічі з мешканцями Житомирської області.  

Варто зауважити, що попри непросту ситуацію в економіці, Віталій Журавський продовжує опікуватися соціальними проектами на Житомирщині та допомагати людям. Так, цього тижня на прохання мешканців села Дивин Брусилівського району народний депутат передав ноутбук на потреби місцевого дитячого садка-школи. На прохання громади селища Брусилів Віталій Журавський закупив 145 комплектів постільної білизни для дитячого садку «Віночок», а для дитячого садка-школи села Лазарівка - сантехніку.

Цього ж тижня Віталій Журавський взяв участь у відкритті нового будинку культури в селі Буки Малинського району, де за його кошти були придбані стільці та встановлена підвісна стеля.  

Прес-служба Віталія Журавського

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі