Суспільство

У медзакладах Житомирської області підготували понад 200 ліжок для військових, які потребують реабілітації

29 August 2014, 16:48

На медико-психологічну реабілітацію учасників антитерористичної операції у Житомирській області спрямують близько 2 млн. грн.

Про це 28 серпня розповів у програмі «Тема часу» в ефірі ЖОДТРК житомирський губернатор Сергій Машковський, - повідомляє прес-служба облдержадміністрації.

«Для проведення медичної реабілітації на вторинному рівні буде задіяно 26 підвідомчих закладів охорони здоров’я міст і районів області. На третинному рівні медична реабілітація проводитиметься в обласній клінічній лікарні ім. О. Ф. Гербачевського (55 ліжок), обласному госпіталі для ветеранів війни (48 ліжок), обласній психіатричній лікарні №1 (30 ліжок), центрі вертебрології (10 ліжок), санаторії «Дениші» (50 ліжок) та обласному наркологічному диспансері (10 ліжок). Проведені розрахунки щодо потреби в коштах для закладів третинного рівня на загальну суму 1908,2 тис. грн. Це дозволить пройти реабілітацію близько 1,5 тис. пацієнтів протягом вересня-грудня», – зазначив Сергій Машковський.

Відтак у лікувально-профілактичних закладах Житомирської області вже отримали допомогу 23 учасника АТО. За допомогою до обласного медичного консультативно-діагностичного центру звернулося 98 бійців, до обласної клінічної лікарні ім. О. Ф. Гербачевського – 77 осіб та ще 102 військовослужбовці звернулися до обласної психіатричної лікарні № 1.

Фото прес-служби Житомирської ОДА

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі