Економіка

У Житомирі з початку року на 9,1% зменшився обсяг іноземних інвестиції

29 August 2014, 17:45

 Станом на 1 липня поточного року у Житомирі обсяг іноземних інвестиції зменшився на 9,1%.

Таку інформацію Житомир.info отримав від міської ради у відповідь на інформаційний запит.

Вказане зменшення зафіксовано у порівняно до початку 2014 року. Зменшення обсягу іноземних інвестицій відбулося у зв'язку із зміною вартості акціонерного капіталу за рахунок курсової різниці.

Загальний же обсяг накопичених прямих іноземних інвестицій в обласному центрі з урахуванням курсової різниці станом на 1 липня склав $108,9 млн., що в перерахунку на одного житомирянина становить близько $ 370. Порівнявши цей показник із загальнонаціональним, видно, що Житомир має надто скромні здобутки:  відповідно до даних Держкомстату, обсяг прямих іноземних інвестицій в економіку України  в розрахунку на одну особу населення складає $1151,6.

Найбільші обсяги іноземних коштів спрямовано на підприємства з виробництва гумових і пластмасових виробів та іншої неметалевої продукції – $39,7 млн., у текстильне виробництво, виробництво одягу, шкіри – $13 млн., виробництво харчових продуктів та напоїв – $8,9 млн. Цікавляться іноземні інвестори також підприємствами, що займаються операціями з нерухомим майном.

Останнім часом в Житомирі зареєстровано три нових підприємства з іноземними інвестиціями, що будуть займатися наданням в оренду власного і орендованого майна, посередництвом у торгівлі текстильними виробами, одягом, хутром, взуттям.

Крім того, в обласному центрі в рамках підписаних міжнародних договорів в поточному році впроваджуються кілька проектів в комунальній сфері: теплопостачання, енергоефктивність об'єктів бюджетної сфери, водопостачання/водовідведення міста.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі