Політика

Лідер «Української платформи» – на фронті, активісти – у рядах волонтерів

29 August 2014, 17:51

Вже кілька днів Житомиром, а згодом – вже й по всій Житомирській області, блискавкою пролетіла новина про те, що колишній житомирський губернатор, народний депутат України IV, V, VI скликань і нинішній лідер політичної партії «Українська платформа. Собор» Павло Жебрівський мобілізований до лав Збройних Сил України і після двомісячних військових зборів відбув до району проведення АТО в званні головного сержанта окремого розвідбатальйону. Аби деталізувати певні обставини цієї події, котра отримала чималий суспільний розголос та резонанс, ми поспілкувалися із головою Житомирської обласної організації «Української платформи. Собор» Тетяною Романовською.

- Отже, Тетяно Олексіївно, голова партії поїхав на схід у район проведення АТО. Дехто вражений таким вчинком колишнього нардепа, дехто вважає це певним політичним піар-вчинком.

- Мені хотілося б наголосити і нагадати тим, хто шукає певні глибинні і якісь піарівські причини у тому, що зробив Павло Іванович Жебрівський – він виконав і виконує свій громадянський і патріотичний обов’язок. Він там, де сьогодні найважче, і це не високопарні слова, а відповідь на складну, можливо, навіть драматичну ситуацію, у якій перебуває Україна.

Фото зі сторінки Павла Жебрівського у Facebook

- Вже сьогодні район АТО перетворився на фронт запеклих боїв, і ситуація там, судячи із теперішніх повідомлень, надзвичайно складна. Наскільки безпосередньо Павло Жебрівський буде причетний до участі у бойових діях на сході?

- Розумію підтекст вашого запитання і з цього приводу мушу зауважити про те, що П.І.Жебрівський служить у складі надзвичайно відповідальної військової частини спецпризначення. Зрозуміло, він та його однополчани будуть найбезпосереднішим чином брати участь у військових операціях, а можливо, виконуватимуть певні спецзавдання. У всякому разі можу повідомити те, що Павло Іванович штабною роботою на сході займатися не буде. Наразі відомо, що він знаходиться у лавах безпосередніх учасників, що його бойова частина передислокована на одну із дуже відповідальних ділянок бойових дій. Більших деталей мені невідомо, бо ж зрозуміло, що армія – це не Верховна Рада, це, зрештою, не обласна адміністрація, і прес-конференції чи брифінги відносно своєї діяльності ніхто не влаштовує.

- Але ж у країні, окрім того, що йде по суті війна, ще ж розпочалася і передвиборча кампанія. Чи братиме «Українська платформа. Собор» у ній участь?

- Сьогодні, або саме зараз, про це важко щось конкретне сказати. Ситуація змінюється ледь не щогодини. Ми планували взяти участь у виборах до Верховної Ради, а лідер нашої партії Павло Іванович Жебрівський має безперечні шанси на обрання депутатом Верховної Ради не лише у своєму рідному окрузі, але й у інших округах Житомирщини. Сьогодні в Україні не так багато політиків, які змогли пройти складний або й тернистий шлях у політиці, причому – у великій українській політиці, і не посоромити свого імені. Павло Жебрівський – серед них. Думаю, що не помилюся, коли скажу та зауважу про те, що саме таких депутатів, як лідер нашої партії, нинішньому складу парламенту якраз і не вистачало. Стосовно організацій «Української платформи. Собор», то сьогодні багато наших активістів із кількох областей держави працюють у рядах волонтерів. Жінки залучені до збору коштів на допомогу армії (особливо – пораненим бійцям), а дехто безпосередньо чергує у госпіталях та лікарнях, куди привозять наших воїнів. Зокрема, ми, житомирянки, працюємо волонтерами у нашому житомирському шпиталі. Кожного дня. По кілька годин. Вважаю це найкращим внеском і в допомогу армії, і всій Україні, а як голова обласної організації партії, скажу, що сьогодні волонтерська робота, допомога армії є найкращим видом політичної роботи. Якщо хтось вважає це намаганням попіаритись, то нехай спробує, попрацює і переконається, який то піар, а взагалі нехай ці висновки та оцінки залишаються на його совісті. Більше сказати із цього приводу мені нічого.

Прес-служба Житомирської обласної організації політичної партії «Українська платформа. Собор»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі