Політика

Радикальна партія Ляшка лідирує на виборах, - опитування

1 September 2014, 11:07

Якби вибори до Верховної Ради України відбулися в найближчу неділю, 26% виборців Житомирської області підтримали би Радикальну партію Олега Ляшка. Про це свідчать результати опитування, проведеного Спілкою молодих журналістів Житомирщини. На другому місці - Блок Петра Порошенка із результатом 20%, ще майже 8 % підтримують партію «Батьківщина». Виборчий поріг в області можуть також подолати «Громадянська позиція» та «Народний фронт». Анкета складалася, виходячи з гіпотези, що до списку Блоку Петра Порошенка будуть включені представники партії УДАР, а частина колишніх членів «Батьківщини» буде балотуватися під брендом «Народний Фронт». Планують взяти участь у виборах 72,3% респондентів. Загалом, результати опитування виглядають наступним чином:

Якби вибори до Верховної Ради України відбулися наступної неділі, за яку політичну партію Ви би проголосували? (серед тих, хто планує взяти участь у виборах)

Радикальна партія (О. Ляшко) 26,4%

Партія «Блок Петра Порошенка» (В.Кличко, Ю.Луценко) 20,1%

«Батьківщина» (Ю.Тимошенко) 7,9%

«Громадянська позиція» (А. Гриценко) 5,3%

«Народний фронт» (А. Яценюк, О.Турчинов, С. Пашинський) 4,7%

«Сильна Україна» (С. Тігіпко) 1,2%

Всеукраїнське об'єднання «Свобода» (О. Тягнибок) 1,2%

Партія регіонів (Б. Колесников) 0,8%

Комуністична партія України (П. Симоненко) 0,6%

Інша партія 0,3%

Ще не визначився з вибором 31,5%

Опитування проводилося волонтерами Спілки 28-30 серпня 2014 року в місті Житомирі, а також двох районних центрах та 5 сільських населених пунктах. Вибірка відображає тип поселення виборців, їх розподіл по статі та вікових групах. Опитано 400 респондентів методом особистого інтерв’ю.

Прес-служба Спілки молодих журналістів Житомирщини

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі