Місто

У житомирських школах в День знань чиновники та школярі випускали в небо голубів

1 September 2014, 13:24

 Житомирська спеціалізована загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів №12 з поглибленим вивченням іноземних мов ім. С. Ковальчука у День знань зустрічала 720 учнів, з який 85 – першокласники.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба облдержадміністрації.

«Сьогоднішнє Перше вересня в країні відбувається у надзвичайних та надскладних умовах, тому цьогоріч це свято має своєрідний присмак з невеличкою частиною гіркоти. Адже наразі наша країна воює, відстоює свою незалежність на фронтах бойових дій. Але незалежність здобувається не тільки на передовій - кожен із нас на своєму робочому місці і за своєю партою має долучитися і внести посильну частку своєї праці в розбудову нашої держави», - наголосив випускник цієї школи, кандидат на посаду заступника губернатора Ярослав Лагута.

Заступник директора школи з навчально-виховної роботи Мирослава Білоус повідомила, що новий навчальний рік у школі №12 розпочнеться і для вимушених переселенців зі сходу країни: станом на 1 вересня таких дітей у цій школі 18.

Учні, вчителі та батьки житомирської школи №12 долучилися до акції «Замість квітів – допомога армії». Замість букетів для вчителів на зекономлені кошти школярі придбали синьо-жовті прапорці, а решту кожен бажаючий може віддати на допомогу житомирським військовим. З побажаннями миру та злагоди всій Україні першокласники випустили в небо жовті та блакитні кульки, а старшокласники на знак вшанування героїв Небесної сотні та загиблих в зоні АТО – білих голубів.

Губернатор Житомирської області Сергій Машковський на Перший дзвоник прийшов у житомирську школу №8. На свято у цей заклад посадовця запросили, тому що вже кілька років депутат міської ради Машковський допомагає саме цій школі. Випустити голубів тут довірили директору школи Валентину Арендарчуку, заступнику міського голови Олександру Бочковському та губернатору Сергію Машковському.

 

Квіти губернатору Сергію Машковському

Всі фото прес-служби облдержадміністрації

Нагадаємо, голова обласної ради Віталій Француз та секретар Житомирської міської ради Любов Цимбалюк 1 вересня вітали учнів гуманітарної гімназії №23.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі