Місто

Рейд показав, що в Житомирі кіоски не дотримуються рішення міськради і продають алкоголь уночі

1 September 2014, 17:35

У Житомирі, незважаючи на заборону, у нічні години торгують алкогольними напоями і пивом.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської міської ради.

«Відповідно до рішення Житомирської міської ради від 7 жовтня 2011 року, реалізація алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива в підприємствах торгівлі, крім громадського харчування, на території міста Житомира з 23.00 години до 08.00 години кожного дня, враховуючи вихідні та свята, заборонена», - нагадують у міськраді.

Чи дотримуються цього рішення працівники та власники підприємств торгівлі, днями спільно перевірили представники та члени виконкому, муніципальної міліції та журналісти.

Член виконавчого комітету Анатолій Євдощук розповів, що в результаті обстеження вдалося з’ясувати – в об’єктах дрібнороздрібної мережі рішення про обмеження реалізації алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива на території міста Житомира не виконується.

«Ми розпочали рейд о 23.20. В першому торгівельному закладі, до якого ми завітали, зазначені напої продавали всім охочим. Втім, помітивши представників муніципальної міліції, продавець припинив роботу, але факт продажу вже був виявлений»,- зазначив Анатолій Євдощук.

Далі учасники рейду прямували вздовж вул. Перемоги, щоб з’ясовувати, чи дотримуються вимог рішення міської ради суб’єкти господарювання, які здійснюють діяльність в кіосках, розташованих на зупинках громадського транспорту.

«У першому кіоску пиво нашим активістам не продали, аргументуючи це тим, що торгова точка не працює. Те ж саме ми чули у інших кіосках по вул. Перемоги та проспекту Миру. Хочу наголосити, що у закладах торгівлі, які начебто були зачинені, продавці були присутні на робочих місцях. За кілька годин ми повернулися до цих кіосків. Всі вони працювали, а продавці на наших очах здійснювали реалізацію пива», – розповів Євдощук.

Працівники муніципальної міліції склали протокол на продавців, які продавали алкоголь і пиво після 23.00 год.. Протоколи направляються для розгляду на адміністративній комісії виконавчого комітету, де буде накладено штраф відповідно до КУ пАП.

Однак, наголошують у міськраді, в стаціонарних об’єктах торгівлі (магазинах, супермаркетах) рішення дотримуються – реалізація алкогольних, слабоалкогольних напоїв та пива не проводиться.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі