Місто

У Житомирі вартість проїзду в громадському транспорті збираються підвищити на 50 коп.

2 September 2014, 12:49

У жовтні в Житомирі збираються підняти тарифи на проїзд у міському транспорті.

Проект рішення виконавчого комітету Житомирської міськради «Про встановлення вартості проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування» опублікований на офіційному сайті мерії.

Розглянувши клопотання комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» та автоперевізників міста Житомира, з метою приведення у відповідність тарифу на проїзд у міському пасажирському транспорті загального користування економічно обґрунтованим витратам, зважаючи на зростання вартості матеріальних ресурсів, паливно-мастильних матеріалів, технічне обслуговування і ремонт, автомобільні шини, комплектуючі запчастини, рухомий склад, виконавчий комітет міської ради вирішив:

«Встановити з 10 жовтня 2014 року вартість проїзду в міському пасажирському транспорті загального користування:

На міських автобусних  маршрутах,  які  працюють  у  режимі  маршрутного  таксі  та звичайному режимі руху  в  розмірі 3,0 грн.

На електротранспорті в розмірі 2,0 грн. та вартість місячних проїзних квитків:

Для громадян:

- Трамвай – 180 грн.
- Тролейбус – 180 грн.
- Трамвай-тролейбус – 195 грн.
Для студентів вузів з денною формою навчання та учнів професійно-технічних навчальних закладів:
- Трамвай – 90 грн.
- Тролейбус – 90 грн.
- Трамвай-тролейбус – 97,50 грн.
Для учнів шкіл та інших загальноосвітніх навчальних закладів:
- Трамвай – 45 грн.
- Тролейбус – 45 грн.
- Трамвай-тролейбус – 49 грн.», - йдеться у проекті рішення.

Начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Володимир Клинчук пояснив Житомир.info, що підвищення вартості проїзду до 3 грн. стосується і, так званих, «соціальних» маршруток. Він також повідомив, що анонсованого підвищення ціни на проїзд у «соціальних» маршрутках до 2,5 грн. не буде.

«Перевізники, які працюють у звичайному режимі руху, просили «підтягнути» тариф до загального по місту – з 1,75 грн. до 2,50, адже витрати у них такі ж, як і у маршрутних таксі. Я мав розмову з перевізниками «соціальних» маршрутів та пояснив їм, що просто так підняти тариф не можна – все має бути прописано, і їм варто чекати загального підняття. Вони погодились, і на двох маршрутах - № 58 та 14 - проїзд досі коштує 1,75», - поінформував Клинчук.

Він також нагадав, що юридично процедура підвищення тарифів на проїзд у громадському транспорті є непростою, та зазначив, що відповідний проект рішення подано до розгляду в Антимонопольний комітет.

Окрім того, начальник управлінця транспорту наголосив, що перевізники усіх міських автобусних маршрутів зобов’язані надавати пільги певним категоріям громадян.

«Скажімо, зайшов до маршрутки інвалід І групи – проїзд для нього має бути безкоштовним, не залежно від того, сів він у маршрутне таксі чи автобус, який працює у звичайному режимі», - підкреслив Володимир Клинчук.

Нагадаємо, в автобусах маршруту №58 були оголошення про те, що з 1 вересня вартість проїзду підвищиться з 1,75 грн. до 2,50. грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі