Влада

На громадських обговореннях буде два кандидати на посаду начальника Житомирської митниці

2 September 2014, 14:54

 У сесійній залі обласної ради 3 вересня о 10 годині відбудеться громадське обговорення кандидата на посаду начальника Житомирської митниці.

Про це повідомляє прес-служба облдержадміністрації та інформує про одного кандидата на посаду головного митника.

«Відбудеться громадське обговорення кандидата на посаду начальника Житомирської митниці Державної фіскальної служби Сергія Гринчука», - інформують в обласній адміністрації та надають біографію претендента, який з початку червня очолює митницю.

Сергій Іванович Гринчук 18 квітня 1969 року в м. Житомир. Закінчив Житомирське вище училище радіоелектроніки ППО за спеціальністю «Радіотехнічні засоби» та здобув другу вищу освіту у Житомирському державному технологічному університеті за спеціальністю «Економіка підприємств». Трудову діяльність розпочав на посаді комерційного директора СУРП «ОРТА-Полісся». Далі очолював приватні підприємства. З 2008 по 2010рр. займав посаду начальника Державного управління охорони навколишнього природного серидовища в Житомирській області; з 2010 по 2014рр. – виконавчим директором обєднання «Міжнародний інститут суспільного розвитку» (м. Київ). Наразі Сергій Гринчук є начальником відділу заходів регулювання ЗЕД управління митної вартості, класифікації товарів та заходів регулювання ЗЕД Житомирської митниці Міндоходів та виконує обов’язки начальника Житомирської митниці Міндоходів. Має спеціальне звання «Радник податкової та митної справи ІІІ рангу». Сергій Гринчук – депутат Житомирської обласної ради VI скликання.

Як стало відомо Житомир.info, у громадських обговореннях має намір взяти участь ще один претендент на посаду начальника Житомирської митниці – Ярослав Ващенко. Він офіційно подавав документи до Ради з кадрових питань Державної фіскальної служби України для участь у відборі на вказану посаду.

Ващенко Ярослав Антонович народився 2 травня 1974 р. у м. Житомир. Має дві вищі освіти: Житомирське вище училище радіоелектроніки ППО, спеціальність – радіотехнічні засоби; ПрАТ ВНЗ «Міжрегіональна Академія управління персоналом», спеціальність – правознавство.

Після закінчення у 1996 р. військового училища два роки працював оперативним співробітником відділу захисту національної державності  та контррозвідувальних заходів по боротьбі з тероризмом Служби безпеки України (м. Київ), у1998-2008 рр. – співробітник відділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю УСБУ в Житомирській області. 14.04.2008 р. за власним бажанням звільнений в запас Служби безпеки України у званні підполковника.

З 2008 по 2014 роки працював у Житомирській митниці: начальник відділу власної безпеки, начальник відділу внутрішньої безпеки, начальник відділу кадрового забезпечення та з питань запобігання корупції, начальник відділу сектору кадрової роботи. Радник податкової та митної служби 1 рангу.

За час служби в органах СБУ здійснював документування кримінальних та адміністративних порушень здійснених працівниками митних органів, за час роботи в митних органах неодноразово був головою комісій по проведенню службових перевірок по протиправній діяльності працівників Житомирської, Котовської, Кримської, Львівської та Вінницької митниць матеріали яких в подальшому передавались в правоохоронні органи для порушення кримінальних справ.

Нагадаємо, 22 серпня в коментарі Житомир.info губернатор Сергій Машковський говорив, що не знає про розгляд кандидатур на посаду головного митника області, але пропонуватиме всім кандидатам пройти через громадські слухання.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі