Події

Втрати Житомирської області в неоголошеній війні. Цифри та інфографіка

2 September 2014, 15:49

 «Слово і Діло» проаналізувало на основі офіційних даних, скільки представників українських силових структур загинуло в неоголошеній війні та звідки ці герої родом.

Станом на 28 серпня під час бойових дій загинуло 826 силовиків та добровольців, найбільше - уродженців Дніпропетровської (123), Львівської (59) та Житомирської (52) областей.

Інфографіка зроблена на основі даних РНБО, Міноборони, МВС, СБУ, Держприкордонслужби, повідомлень прес-служб добровольчих батальйонів та Правого сектору.

Інфографіку сайт "Слово і Діло" у збільшеному вигляді дивіться тут

За даними, які збирає редакція Житомир.info, станом на 1 вересня загинули 63 уродженця Житомирської області:56 військовослужбовців переважно з 95-ї та 30-ї бригад; 7 – бійці добровольчих батальйонів. Крім того, загинули 15 військових з інших областей України, які служили у житомирській 95-й ОАЕМБр.

2 вересня сайт «Бердичівські новини» повідомив про загибель земляка – бійця 26-ї бригади Василя Малянівського, мешканця села Адріяшівка Бердичівського району.

«Ще вчора нашим журналістам бердичівські бійці, котрі знаходяться нині у зоні АТО, повідомили, що 26-ту Бердичівську артбригаду ворог просто «накрив» «Градами». Жодних подробиць хлопці не повідомляли, у тому числі — про загиблих. Хоча відзначали, що є поранені артилеристи... І лише сьогодні стало відомо: є загиблі артилеристи. Серед загиблих: його майже однофамілець — Василь Малянівський, мешканець села Адріяшівка Бердичівського району. Герою виповнилося тільки 23 роки. Вдома на його повернення чекали дружина, півторарічний син та батько», - пишуть бердичівські журналісти.

Таким чином, станом на 2 вересня у списку загиблих військових, уродженців Житомирської області, 57 прізвищ.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі