Місто

Житомиряни висловилися щодо майбутнього подорожчання проїзду в громадському транспорті

2 September 2014, 18:00

Три гривні у маршрутці, дві в тролейбусі та трамваї - стільки незабаром платитимуть житомиряни за проїзд у громадському транспорті, якщо виконком підтримає пропозицію секретаря Житомирської міської ради Любові Цимбалюк, озвучену на громадському обговоренні минулої п’ятниці.

2 вересня проект відповідного рішення вже з'явився на офіційному сайті мерії. У ньому зазначено, що про підвищення вартості проїзду клопотало керівництво комунального підприємства «Житомирське трамвайно-тролейбусне управління» і приватні перевізники.

Останні завзято переконують: через здорожчання паливно-мастильних матеріалів нині вести такий бізнес майже збитково.

«Просто ми вже не в силах працювати і більш ми не можемо працювати. Не тільки на одне паливо ціна в два рази зросла, але й в два рази піднялася резина. Все на сто процентів збільшилося. Як ми можемо працювати?», - говорить автоперевізник, депутат міської ради Аркадій Савицький.

Перш ніж піднімати вартість проїзду у маршрутках, перевізники мали хоча б мінімально покращити сервіс і сумлінніше виконувати умови існуючих договорів, - переконаний член виконавчого комітету Дмитро Ткачук. На його думку, підняття тарифу, виключно враховуючи інтереси перевізників, є не зовсім правильним вчинком.

«Ринок транспортних послуг орієнтується перш за все на споживача цих послуг. І сьогодні підняти тарифи, але не додати ніяких додаткових благ для користувачів маршруток це є неправильно», - говорить Ткачук.

Якщо питання підвищення вартості проїзду у комунальному транспорті майже не викликає запитань у житомирян, то бідкання «маршрутчиків» люди сприймають неоднозначно.

Одні визнають, що бензин і газ подорожчав, а тому перевізники мають усі підстави просити підвищення, інші обурюються - у той час, коли людям і так доводиться рахувати кожну копійку, хтось думає про надприбутки.

Якщо виконком таки прийме це рішення, то платити на 50 копійок більше за проїзд у громадському транспорті житомирянам доведеться вже з 10 жовтня.

Під час громадського обговорення перегляду вартості проїзду на міських автобусних маршрутах, 29 серпня

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі