Суспільство

У райцентрі Житомирської області на школі відкрили меморіальну дошку загиблому десантнику

2 September 2014, 18:25

 1 вересня в райцентрі Коростишів Житомирської області відкрили меморіальну дошки Максиму Добрянському, який загинув під час виконання службового обов’язку в зоні АТО.

Про це Житомир.info повідомила адміністратор апарату Коростишівської міської ради Вікторія Атаманчук.

Хвилюючим моментом Дня знань в гуманітарній гімназії №5 стало відкриття меморіальної дошки на честь випускника цього навчального закладу Добрянського Максима Сергійовича, який героїчно загинув в жорстокій сутичці з бойовиками  в зоні АТО 26 червня 2014 року, а 14 серпня старший солдат 95-ї аєромобільної бригади посмертно був нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня. На рідкритті була присутня родина героя.

«Ініціатором встановлення меморіальної дошки виступив міський голова Микола Чиколай. Його підтримав та виготовив пам’ятку з білого мармуру скульптор, заслужений художник України Віталій Рожик», - розповіли в міській раді.

Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні, воїнів та інших загиблих у боротьбі за свободу, цілісність та єдність нашої держави.

Після завершення свята в усіх класах коростишівської гімназії був проведений перший урок на тему «Україна – єдина країна».

Як повідомляв Житомир.info, старший солдат запасу Добрянський Максим Сергійович, 06.06.1988 р.н., м. Коростишів, оператор протитанкового взводу аеромобільно-десантного батальйону загинув 26 червня під час обстрілу та штурму блокпосту №1 поблизу села Мирне Слов’янського району. Обстріл вівся з гранатометів та танків. 

Поховали Максима Добрянського у рідному Коростишеві 2 липня.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі