Місто

Партнерські стосунки між бізнесом та владою Житомирщини на прикладі медичного центру «Експерт»

8 September 2014, 09:03

В складний період становлення нової Української держави, створення боєздатної армії, український бізнес повинен першим прийти на допомогу. Зокрема, і в медичній галузі, основою якої є милосердя та любов до ближнього.

Так, в Житомирі одним з перших на допомогу громаді з власними соціальними ініціативами прийшов медичний діагностичний центр “Експерт”.

Ще починаючи з 2013 року в центрі розпочали безкоштовні обстеження всіх діток з підозрою на онкопатологію та хворих, які позбавлені опіки рідних або знаходяться за межею фінансових можливостей. Крім того, окремі соціальні групи громадян отримали суттєві знижки.

В сухих цифрах статистики соціальна допомога у 2013 році була надана на суму близько 400 тис. грн., в тому числі:

-       безоплатно обстежено 38 дітей з онкологічними хворобами або підозрами на них, а також 207 пацієнтів із соціально незахищених верств;

-       надано знижки на оплату обстежень 1080 дітям та 3064 дорослим (інваліди, ветерани, чорнобильці);

-       благодійна допомога на суму понад 70 тис. грн. обласній клінічній лікарні ім. О.Ф. Гербачевського.

Цього року діагностичний центр “Експерт” вже надав допомогу на майже 500 тис. грн., в т. ч.:

-       безоплатно обстежено 111 дітей з онкологічними хворобами або підозрами на них, а також обстежено 148 пацієнтів із соціально незахищених верств населення;

-       надано знижки на оплату обстежень 870 дітям та 3387 дорослим (інваліди, ветерани, чорнобильці).

За власною ініціативою впродовж останніх місяців було безкоштовно обстежено 16 воїнів АТО – всі, хто потребував фахової діагностики.

МДЦ “Експерт” робить довгострокове планування діяльності підприємства, враховуючи значні фінансові інвестиції (більше 19 млн. грн.), суттєві поточні витрати (близько 500 тис. грн. для магнітно-резонансного томографа, та 200 тис. грн. для мультиспірального комп‘ютерного томографа), та щомісяця відраховує до бюджетів усіх рівнів близько 200 тис. грн.

Влада області не на словах, а на ділі допомагає підприємствам, які запроваджують соціальні ініціативи. Як приклад – довгострокова оренда (терміном на 10 років) комунального приміщення, в якому зараз знаходиться центр “Експерт”. Така підтримка, без сумніву, створює сприятливі умови для розвитку бізнесу на Житомирщині, дозволяє ефективніше реалізовувати вже існуючі та нові соціальні ініціативи.

Довідково:

Діагностичний центр “Експерт” розпочав свою роботу в Житомирі з 2010 року. Спеціалізація – комп’ютерна та магнітно-резонансна томографія (КТ та МТР), а також експертного рівня УЗД.

Самі складні хворі області проходять обстеження в центрі, як то перед операцією, так і для вирішення складних консиліумних випадків. Лікарі всієї області мають можливість постійного спілкування з лікарями-діагностами центру, уточнюють діагноз, структуру патології – тобто, йде постійний розбір клінічних ситуацій.

Центр в Житомирі входить до складу всеукраїнської мережі діагностичних центрів “Експерт”, який налічує 9 центрів по Україні (Рівне, Харків, Суми, Кіровоград, Черкаси та ін.). Центри об’єднані між собою високошвидкісним оптоволоконним Інтернет-зв’язком. Це дає можливість консультуватися лікарям різних центрів між собою, переглядати знімки з інших обласних центрів України в режимі реального часу. Поєднуючи все це з найсучаснішим обладнанням – громадяни отримали можливість проходити обстеження за всіма світовими стандартами.

На підприємстві працює 22 людини.

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі