Місто

На майдані Корольова у Житомирі розпочалася акція «Жінки України проти війни»

9 September 2014, 18:20

 9 вересня у Житомирі на майдані Корольова розпочався третій етап акції «Жінки України проти війни».

На майдані зібралося кілька сотні людей, переважно жінки та молодь, вони тримають у руках плакати, написані російською мовою: «Возвращайтесь домой в Россию!», «Не позорьте память наших дедов», «Россия, проснись! Путин цинично посылает на смерть твоих и наших сыновей». Дівчата тримають у руках кульки кольорів національного прапора та літери, які складаються у заклик: «Не лишайте нас родителей».

Громадська організація «Матері Майдану» виступила з ініціативою провести флеш-моб, в ході якого жінки різних поколінь – від ветеранів та учасниць війни до маленьких дівчаток – запишуть відео-звернення до жінок Росії.

«Мета акції – донести правдиву інформацію про події на Сході України,про горе українських матерів,які втратили синів та про молодих хлопців,які стали інвалідами. Адже материнське горе не має національності, територіальних відмінностей і важить набагато більше , ніж будь-чиї  імперські амбіції. Непоправне  горе та сльози українських матерів – це віддзеркалення  горя матерів з Росії», - зазначають організатори.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі