Місто

У Житомирі без пігулок та операцій лікують захворювання хребта та суглобів за сучасними європейськими підходами

15 September 2014, 09:41

Рік тому у Житомирі запрацював унікальний медичний центрі реабілітації та здоров’я спини «Відновлення», де без пігулок та операцій займаються лікуванням захворювань хребта та суглобів, проводять реабілітацію після травм опорно-рухової системи, допомагають при багатьох інших проблемах зі здоров’ям.

Спеціалісти центру розповідають, що останнім часом побільшало пацієнтів, які скаржаться на болі в області суглобів. Це й не дивно, адже саме суглоби є вічними «трудягами» людського організму, завдяки яким ми маємо можливість рухатися. А в час активних городньо-дачних робіт та передзимових ремонтів, житомиряни стають просто «гіперрухливими» і це перенавантаження викликає у багатьох ряд неприємних захворювань.

За словами директора центру Матвія Хренова, при лікуванні хворих суглобів, як правило, у центрі застосовують ударно-хвильову терапію і лазеротерапію, міостимуляцію. Завдяки такому поєднанню відновлюється рухливість суглоба і зменшуються больові відчуття.

– Використовуючи можливості нашого центру, ми зможемо подіяти на всі ланки механізму захворювання. За допомогою ударно-хвильової терапії, ми значно прискорюємо регенерацію сполучної тканини, омолоджуємо суглоб, м’язи та зв’язковий апарат, покращуемо кровопостачання. Крім того, за рахунок реваскуляризації та збільшення кровотоку, а також прискорення процесу відновлення тканини, маємо можливість скоротити час одужання і відновити функцію суглоба, - пояснює Матвій Хренов. -  Лазер високої інтенсивності значно знизить больовий синдром в суглобі, прискорить регенерацію тканини, поліпшить обмінні процеси. Міостимуляція - нормалізує м'язовий тонус.

Завдяки спеціалістам центру, найсучаснішим методикам та апаратурі, тут можна вилікувати низку захворювань суглобів, що виникають від перенавантаження. Зокрема, хворобу, відому за назвою "тунельний синдром", епікондиліт (пошкодження зв'язок) та міафасциальний синдром (пошкодження м’язів).

– Основною причиною епікондиліта є перенапруження і мікророзриви звьязок в області суглобу, в залежності від суглобу є класичні варіанти: коліно бігуно, зап’ясток маляра, лікоть масажиста. Наприклад при лікті масажиста людина відчуває біль у лікті, не може підняти ложку або склянку. З’являється біль при обертових рухах, порушується функція руки. Це професійне захворювання масажистів, тенесистів. Крім того, такий біль може виникнути у людей, які виконують рукою одноманітну фізичну роботу з навантаженням, – штукатурів, косарів, ковалів тощо, - розповідає лікар центру Олексій Казаков. – Тобто можна сказати, що страждає найбільш «активний» та навантажуваний суглоб.

Як правило, епікондиліт локалізується на правій руці. Це пояснюється тим, що права рука є домінантною і несе більше функціональне навантаження, ніж ліва.

Лікують у центрі «Відновлення» й тунельний синдром, наприклад синдром зап’ястного каналу.  За словами Олексія Казакова - це біль в руках, особливо в кисті правої руки, викликаний довгою роботою за комп’ютером. Причиною виникнення болю при тунельному синдромі являється защемлення нерва в зап’ястному каналі. При розвитку тунельного синдрому виникає постійний біль і дискомфорт в зап'ястях, ослаблення і оніміння рук , особливо долоні.

Важка фізична робота нерідко стає причиною й для такого захворювання, як міофасциальний синдром.  Хворий відчуває ниючий біль при напруженні певних груп скелетних м'язів, особливо ближче до місць їх прикріплення.

За словами лікарів центру, причини синдрому – це фізичні навантаження у людей, без звички виконувати тривалу монотонну роботу.  Найчастіше це трапляється у фізично здорових молодих людей з недостатньо розвиненими м'язами, які тривалий час не мали фізичних навантажень. Прикладом цього є виникнення міофасциального синдрому в нетренованих спортсменів (лижників, легкоатлетів) при інтенсивній підготовці до змагань або у людей, які працюють на сезонних роботах.

Варто зазначити, що лікують у центрі й багато інших захворювань спини та суглобів. Крім захворювань і травм опорно-рухової системи та хребта, таких як остеохондрози, артрити, забиті місця, порушення постави і деформації хребта, вивихи і розтягнення тут допомагають при захворюваннях периферичної нервової системи: невритах, радикулітах, невралгіях, рухових порушеннях.

Хотілося б й відмітити те, що спеціалісти центру позбавляють своїх пацієнтів й від п'яткової шпори, яку в обласному центрі більше ніде не лікують.  Дуже неприємне захворювання, яке проявляється пекучими, гострими болями при опорі на п'яту, хворі порівнюють цю біль з «цвяхом у п'яті».

– Медикаментозне лікування вирішує проблему на 15 відсотків. Застосування лазера, ультразвуку, магнітотерапії покращують результат на третину. За допомогою ударно-хвильової терапії показники зростають до 80 відсотків, – пояснює Матвій Хренов. – Нині дуже мало людей займаються профілактикою захворювань суглобів. Як правило, звертаються вже у критичних станах. На початковому етапі, коли людина лише відчула дискомфорт або біль, проблему вирішити набагато легше.

Фахівці центру «Відновлення» закликають не затягувати із візитом, не чекати хронізації та прогресування процесу та ускладнень, а звертатися якнайшвидше.

Головною метою центру, по словам персоналу є 2 «без використання медикаментів відновити функцію спини та суглобів, усунути біль, відновити м’язи та омолодивши опоно руховий апарат повернути людині радість життя»

Більш детальну інформацію можна отримати за телефонами: +380 (412) 46-40-73;  +380 (68) 073-58-60; або на сайті http://reabilitacia.zt.ua/

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі