Місто

Під Житомиром десантники 95-ї бригади тренуються перед від’їздом в зону АТО

11 September 2014, 18:30

Озброєні терористи захопили заручників і утримують їх у приміщенні. За такою легендою бійці, які під час третьої хвилі мобілізації поповнили ряди 95-ї бригади, відпрацьовують навички по звільненню полонених. Лічені хвилини – і завдання виконане, втім військовослужбовці не поспішають радіти, далі на них чекає робота над помилками і повторна робота, аж поки не відпрацюють все до автоматизму.

Інструктують їх досвідчені десантники, які вже мають досвід несення служби на сході України.

Серед цих бійців чимало тих, хто пройшов війну в Афгані та брав участь у миротворчих операціях. Вони радіють, що зможуть використати свій досвід, захищаючи українські кордони, але кажуть: воювати тут буде складніше, ніж в Афганістані.

І вдень, і вночі вони стріляють по мішенях з різних видів зброї. Щоб краще влучати в ціль, уявляють противника, хоч зізнаються: досі не вірять, що мусять воювати з Росією.

Керівник батальйону каже: у жодному зі своїх бійців не сумнівається, бо кожен з них усвідомлює важливість підготовки і вірить у подальшу перемогу.

У польових умовах десантники живуть вже тиждень. Як довго триватиме підготовка, тут не знають ні бійці, ні командири, але кожен з них готовий вирушити на Схід боронити Україну.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі