Місто

Торговці квіткового ринку не дозволили комунальникам демонтувати свої намети в центрі Житомира

12 September 2014, 09:14

 12 вересня близько 5 години ранку працівники КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира», озброївшись підйомним краном на чолі з керівником підприємства Юрієм Самборським приїхали на вулицю Небесної сотні, аби демонтувати квітковий ринок. За порядком слідкувало близько десятка правоохоронців.

Поблизу наметів на комунальників чекало кілька десятків працівників ринку. Люди кажуть: дізналися про запланований демонтаж, тож по периметру ринку припаркували автомобілі, аби заблокувати під’їзд техніки. Вони наполягають на тому, щоб квітковий ринок залишили на цьому ж місці, але замість наметів підприємцям дозволили облаштувати  павільйон.

«Ми подавали папери на те, щоб нам дали дозвіл благоустроїти це місце. То вони нам його не дають і посилають на приватні ринки. В багатьох містах України квіти стоять у центрі міста і я не думаю, що не можна нам дати дозвіл благоустроїти це місце і зробити красу в місті. Це центральний квітковий ринок і людям зручно ходити сюди по квіти», - розповідає приватний підприємець Ірина Столяр.

Директор КП «Інспекція з благоустрою м. Житомира» Юрій Самборський розповів, що на місці квіткового ринку планують облаштувати алею з клумбами і лавками:

«Ми тут для того, щоб навести порядок на вулиці Московській, по-новому – на вулиці Небесної сотні. Ми запропонували кілька місць для торговців квітами на Домбровського, 25 та тут поруч, на Бориса Тена, але, на жаль, це зараз складно зробити. Мало того, міськрадою запропоновано декілька місць, де торговці квітами зможуть впродовж певного часу побудувати свій ринок невеликий, далі переїхати туди і торгувати квітами. Вони в свій час зробили проект, який можна застосувати в будь-якому місці, де запропонована міськрадою установка цього квіткового ринку», - каже Самборський.

Зрештою намети залишились стояти на тому ж місці, втім Юрій Самборський запевнив, що залагодити ситуацію спробують без застосування сили: «Застосовувати силу – це остання річ, я впевнений, що ми домовимося».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі