Політика

Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій благословив Володимира Пехова на виборчу кампанію

12 September 2014, 09:31

11 вересня, на честь свята Усікновення глави Іоанна Предтечі, хрестителя Господнього, у Ставропігійному жіночому монастирі на честь Афонської Ікони Божої Матері, що в урочищі Кип’яче на Житомирщині, відбулася Божественна літургія на чолі з Блаженнішим Митрополитом Київським і всієї України Онуфрієм.

Його Блаженству співслужили керуючий справами УПЦ митрополит Бориспільський і Броварський Антоній, архієпископ Житомирський і Новоград-Волинський Никодим, єпископ Ірпінський Климент, засновник обителі протоієрей Роман Барановський та духовенство обителі.

Наприкінці святкової служби народний депутат Володимир Пехов подякував Його Блаженству за те, що він очолив Божественну літургію у молодій святій обителі поліської землі, а також - за глибокі слова, з якими Блаженніший звернувся до вірян. У знак пошани та на згадку про візит до головного монастирського храму на честь всіх Святих, які на Святій Горі Афонській просіяли, Володимир Пехов подарував Його Блаженству посох.

«У непростий час, сповнений викликами, Ви стали на чолі Святого Православ’я на українській землі. Господь покликав Вас до високого святительського служіння. Упевнений, що Ваша діяльність допоможе примирити людей, відновить мир і спокій в Україні. Свято вірю в те, що під Вашим керівництвом примножиться скарбниця Українського Православ’я», - сказав народний депутат.

У відповідь Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій благословив  Володимир Пехова на участь у виборчій кампанії.

«Успіхів у всіх починаннях. Успіхів у духовних подвигах, які ведуть людину до смирення, прирікають людину до благодаті. Усім, хто допомагає святій обителі, нехай Господь допоможе у цьому світі, і у вічному світі нагородить його щасливим, радісним життям», - сказав Блаженніший Митрополит, звертаючись до народного депутата.

За словами настоятельки жіночого монастиря ігумені Єкатерини, вони з великою радістю сприйняли візит Блаженнішого, відчули його турботу та підтримку.

«Це його перший візит після інтронізації, під час якої його було обрано Предстоятелем Української Православної Церкви. Своїм приїздом він благословив нашу скромну обитель», - сказала матушка Єкатерина.

Прихожани, які на свято прийшли до храму і з радістю довідались, що святкову літургію очолить Блаженніший, в унісон говорили, що будуть довго берегти в серці спогади про цей день.

«Сьогодні ми очікуємо тільки Божої благодаті. Довго-довго цим днем будемо жити. І ці спогади нас будуть підтримувати», - сказала Ольга Петрівна з села Мелені Коростенського району.

Її слова підтверджує й вірянка Марія Філімонівна із села Троковичі Черняхівського району: «У Кип’яче я вже була 5 разів. Тут відчуваю Божу силу і укріплення, благословення Боже. Сьогодні такий прекрасний день і прекрасне свято. Дай Боже, до того року дочекатися і миру, і любові. І депутату Володимиру Пехову бажаю здоров’я за те, що відбудував таку красу. Він справжній добрий християнин».

Крім того, Блаженніший Владика відвідав чоловічий монастир на честь Казанської ікони Божої Матері, що розташований неподалік, де відслужив панахиду за засновником монастиря ігуменом Костянтином та вбитими разом із ним земляками. Під час богослужіння за усіма загиблими, в тому числі й у зоні АТО солдатами, молився й народний депутат Володимир Пехов.

Прес-служба народного депутата Володимира Пехова

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі