Події

У Житомирській області прокуратура повернула сільським громадам 46 га «нічийної» землі

12 September 2014, 13:31

Новоград-Волинською міжрайонною прокуратурою за результатами прокурорського реагування щодо додержання земельного законодавства територіальним громадам реально повернуто 46 га землі вартістю понад 800 тис грн.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба прокуратури Житомирської області.

Йдеться, зокрема, про непоодинокі випадки, коли власники земельних ділянок (паїв) померли, однак протягом тривалого часу сільські ради не займалися питанням визнання спадщини відумерлою та повернення землі у власність держави. Це у той час, коли фактично земельні ділянки за цільовим призначенням не використовувалися та не оброблялися.

Зокрема, встановлено, що Токарівською сільською радою земельний пай площею 3, 4 га вартістю понад 88 тис. грн., що належав до вказаної категорії землі, не був оформлений ще з 2007 року. Відповідно, упродовж семи років земля не поверталася до державної власності.

У кожному такому випадку міжрайонною прокуратурою до суду направлено заяву про визнання спадщини відумерлою та повернення земельних ділянок до державної власності.

Наразі усі позови прокуратури судами задоволено, землі реально повернено для використання.

Як повідомляв Житомир.info, у березні 2014 року Житомирська рейдержадміністрація незаконно передала в оренду приватним підприємствам 202 земельні ділянки вартістю понад 3,2 млн грн, які перебували у приватній власності громадян. 

Житомир.info

 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі