Влада

Житомирський центр екстреної медичної допомоги отримав дві сучасні «швидкі», які чекав з минулого року

12 September 2014, 14:03

 Зручність у користуванні, нова апаратура та просторі салони – саме так виглядають два нових автомобілі «швидкої допомоги», на яких тепер працюватимуть лікарі житомирського центру екстреної медичної допомоги. Медики кажуть: автомобілі сучасні і в них можна буде кваліфіковано надати допомогу пацієнту.

«По-перше, ви бачите, я зайшов і працюю біля пацієнта на повний зріст. Ті автомобілі, які ми частково маємо, УАЗи, в них працювати на повний зріст неможливо. Друга перевага – тут є пристосування для фіксації флаконів з розчинами, тут забезпечується інтенсивна подача розчинів у критичних станах, що не можна зробити в інших машинах, тому що там дах набагато нижчий, і тут є підхід і справа і зліва, і до носилок можна підійти, вони рухаються», - розповідає заступник головного лікаря з медичної роботи Леонід Шарнопільський.

За словами головного лікаря центру екстреної медичної допомоги Анатолія Сови центр отримав «Мерседеси» як гуманітарну допомогу ще в минулому році, втім зареєструвати їх вдалося лише зараз. Представники обласної ради кажуть, що доклали усіх зусиль, аби розмитнити авто і віддати їх у користування медикам.

«Ми за три місяці, спілкуючись з усіма міністерствами, з відділами, департаментами, окрема подяка працівникам ДАІ, віднайшли можливість об’єднати різні законодавчі бази і поставити на облік в країні ці дві швидкі допомоги», - розповів заступник голови облради Руслан Годований.

Вже з понеділка, 15 вересня, дві нових карети «швидкої» поповнять автопарк комунальної установи «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф» Житомирської обласної ради.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі