Суспільство

На міжнародній трасі у селі Житомирського району незаконно встановили в'їзні знаки на білому фоні

12 September 2014, 17:25

На трасі Київ – Чоп в селі Березівка Житомирського району незаконно встановили дорожні знаки про початок і кінець населеного пункту на білому фоні (що означає обмеження швидкості руху).

Про це Житомир.info розповів житель села Березівка, голова громадської організації «Щит Житомирщини».

«В селі Березівка Житомирського району, що знаходиться в 14 кілометрах від Житомира по автомагістралі Київ – Чоп, до недавніх пір були встановлені дорожні знаки про початок і кінець населеного пункту на синьому фоні, що цілком логічно. Село обладнане повністю відбійниками, по обидві сторони траси збудовані допоміжні шляхи для руху сільського транспорту та пішоходів. Збудовано підземний переїзд та надземний пішохідний перехід. Підстав для винесення назви села на білий фон просто немає. Але в кінці липня цього року в селі було проведено заміну дорожніх знаків про початок та кінець населеного пункту з синього фону на білий. За словами очевидців заміну виконували безпосередньо працівники ДАІ», - розповів мешканець Березівки.

За його словами, відразу в селі почали активно працювати інспектори ДАІ.

«Слід зазначити, що Березівка і раніше була улюбленим місцем їх чергування. Справа в тому що село розірване, і практично серед села знаходиться ділянка лісу біля 2 кілометрів, яка і вводить в оману водіїв про нібито закінчення населеного пункту. Саме тут в карманах для розвороту і облаштовують ДАІвці свої пости», - нарікає чоловік.

Близько 13.00 12 вересня

На громадську лінію Міністерства внутрішніх справ України голова ГО «Щит Житомирщини» надіслав запит про правомірність та законність заміни дорожніх знаків, лист з відповідним питанням відправив і на офіційну електронну пошту УДАІ УМВС України в Житомирській області.

Першими відповіли з Києва. У листі-відповіді зазначено, що дорожні знаки вирішив замінити Укравтодор без погодження з Державтоінспекцією.

«У ході проведеної перевірки встановлено, що Державним агентством автомобільних доріг України (Укравтодор) листом від 31.01.14 №522/3/7/2-7-4960/09 без погодження з Департаментом ДАІ МВС України узгоджено внесення змін до проекту організації дорожнього руху автомобільної дороги Київ – Чоп в частині заміни дорожніх знаків 5.47/5.48 «Початок/кінець населено пункту» (синій фон), які позначають межі населених пунктів Березівка та Березина Житомирського району Житомирської області, на дорожні знаки 5.45/5.46 «Початок/кінець населено пункту» (білий фон). Ураховуючи викладене, Службі автомобільних доріг в Житомирській області видано вимогу щодо необхідності відновлення дорожніх знаків у відповідності з погодженим Державтоінспекцією проектом організації дорожнього руху автомобільної дороги Київ - Чоп», - йдеться у листі Департаменту Державної автомобільної інспекції МВС України.

Відхрестились від знаків і в обласному УДАІ УМВС України в Житомирській області.

«Служба автомобільних доріг у Житомирській області в свою чергу лише на підставі дозволу «Укравтодору» здійснила заміну дорожніх знаків в селі Березівка. Так як заміну дорожніх знаків було здійснено з порушенням законодавства, Державтоінспекцією видано вимоги Службі автомобільних доріг у Житомирській області щодо повернення встановлення дорожніх знаків на 5.47/5.48 (на синьому фоні) та в подальшому узгодження змін до проекту організації дорожнього руху в ДАІ», - йдеться у листі-відповіді обласного управління Державтоінспекції.

«Каламбур - знаки стоять незаконно, а водіїв штрафують і надалі, тобто виходить, що всі штрафи вручені водіям за перевищення швидкості понад 80 км/год., але до 110 км/год., є незаконними», - нарікає голова громадської організації.

ГО «Щит Житомирщини» направила запит і до Укравтодору, поцікавившись, коли знаки у Березівці замінять на належні.

«Нас годують лише обіцянками. Аргумент, що порушуються права, водіїв нікого не обходить. Єдиним аргументом представників автодору про заміну знаків є звернення сільського голови з проханням замінити знаки. Дивно лише те, що заміна знаків передувала зверненню. Звернення голови з'явилось дивним чином лише після того, як громадська організація взялась за дану справу», - розповів голова ГО.

Люди переконані: звернення голова надіслала на прохання працівників ДАІ.

«Кругова порука чиновників всіх ланок не дає добитись толку в цій справі, хоч маємо в руках документ про незаконність встановлення дорожніх знаків на білому фоні. Можливо, дана публікація хоча б проінформує водіїв району,що б ті могли захищати і відстоювати свої права як у правовій європейській державі, куди ми так прагнемо», - сподівається громадський активіст.

Фото читача

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі