Суспільство

Комбриг житомирських десантників Забродський: Командири повинні керувати військами, а не писати замітки у фейсбук

12 September 2014, 18:58

 Військове телебачення України оприлюднило звернення командира 95-ї окремої аеромобільної бригади Героя України полковника Михайла Забродського з приводу критики військового керівництва.

«Військова справа, як і будь-яка сфера діяльності, має свої канони, в тому числі і професійні, і професійні закони. Одним з таких законів є те, що командир, який планує виконання завдань, організовує бій або виконання певних дій, він несе повну відповідальність за його всебічне забезпечення і за його успішний результат. Командир будь-якої ланки для виконання завдання, яке йому поставлене, вживає всіх необхідних заходів і має право звернутися до старшого начальника за необхідною допомогою у тому випадку, коли старшому начальнику був відомий його замисел згідно плану виконання завдання. А ставити під сумнів компетентність військових керівників держави, тим більше такого рівня, маючи на увазі дії окремо взятого батальйону за якимось окремим планом на мій погляд є, що найменш, некоректно. А взагалі – не правильно», - сказав Забродський.

Полковник зауважив, що йому важко аналізувати ситуацію в медійному просторі держави, бо військові займаються іншою справою, і розкритикував тих, хто пише замітки у фейсбуці та часто виступає на телебаченні.

«З основ військової справи відомо, що інформаційний простір – це таке ж саме поле бою, як і поле бою, яке знаходиться на місцевості, на водній поверхні або в повітрі. На жаль, нашій країні і нашим Збройним силам опанувати це поле бою довелося вже в ході війни, яку ми зараз ведемо, в ході антитерористичної операції. На мій погляд, справою інформаційного забезпечення і діями в інформаційному просторі мають займатися спеціально призначені для цього люди або військові органи. А командири всіх ланок повинні займатися тим, чим вони мають займатися згідно своїх функціональних обов’язків: керувати військами, вести бойові дії, виконувати поставлені завдання», - підкреслив Михайло Забродський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі