Економіка

У Житомирській області скоротився оптовий ринок

13 September 2014, 18:08

 У першому півріччі поточного року оптовий оборот підприємств області становив майже 2,4 млрд.грн., що на 10% менше, ніж за аналогічний період  минулого  року.

Така інформація оприлюднена на сайті головного управління статистики у Житомирській області.

В товарній структурі оптового обороту 68% займав продаж непродовольчих товарів. Вартість їх реалізації зменшилась на 15% порівняно з  аналогічним показником торік. В обсягах продажу непродовольчих товарів найбільшим попитом користувались пестициди та продукція агрохімічна інша, кукурудза, фармацевтична продукція, деревина та вироби з деревини.

Невелике зростання – на рівні 2% зафіксовано у продажу продовольчих товарів. В загальній вартості цієї групи товарів  майже половину займають шоколад та кондитерські вироби, алкогольні напої та пиво, молочні продукти, масло та сири, прянощі та приправи.

Продукцією вітчизняних виробників було забезпечено 76% загального оптового обороту області.

Майже аналогічна ситуація  існує і на оптовому ринку Житомира: зменшення товарообороту  на 8%.

Оптовий ринок обласного центру на 67,5% був забезпечений товарами вітчизняного виробництва. При цьому по продовольчій групі товарів цей показник складав 87%, по непродовольчій – 53%.

На початок другого півріччя п.р. на складах оптових підприємств м.Житомира було зосереджено товарних запасів на 12% менше, ніж на відповідну дату торік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі