Економіка

За півроку молокопереробні підприємства Житомирської області залучили понад 42 млн. грн. інвестицій

15 September 2014, 10:06

Протягом першого півріччя 2014 року в молокопереробну галузь Житомирської області вдалося залучити найбільше інвестицій, а саме - 42 млн. 345 тис. грн. Таким чином, даний напрямок є найбільш привабливим для інвесторів, порівняно з іншими напрямками переробки продукції сільського господарства.

Про це повідомляє департамент агропромислового розвитку Житомирської облдержадміністрації.

За інформацією профільного департаменту, в Житомирській області інші галузі менш привабливі для інвесторів: в комбікормову і кондитерську галузь залучено 8008 млн. грн., виробництво напоїв -7,4 млн. грн., хлібопекарство - 2,6 тис. грн.. І зовсім не очікувано останнє місце  в рейтингу привабливості зайняла м'ясопереробка – 1,4 млн. грн. залученого капіталу. Характерно, що ця галузь 5-10 років тому чи не найбільше отримувала вливання капіталу, в області діяло чимало підприємств м'ясопереробки.

Інвестиційні кошти переважно спрямовувались на придбання нового та модернізацію діючого обладнання, встановлення нових технологічних ліній.

Так. на ТОВ «Баранівський молокозавод» було проведено модернізацію виробництва. Консультанти ізраїльської компанії рекомендували необхідний план переобладнання виробництва та провели дослідження і аналіз молока, яке поступає на завод, було проведено повну реконструкцію підприємства та зареєстровано торгову марку «RISHON» для випуску натуральної продукції. Частина продукції має відповідний сертифікат та знак «кашруту» (дозволено в їжу ортодоксальній частині віруючих). На підприємстві випускається продукція тільки за ДСТУ. Впроваджена система контролю якості від приймання молоко сировини до випуску продукції.

На ПАТ «Новоград-Волинський хлібозавод» придбано обладнання для механізації процесу приймання, зберігання, дозування та обліку борошна вищого гатунку. Монтаж планується здійснити до кінця 2014 року.

В цілому обсяг прямих іноземних інвестицій у харчову та переробну промисловість Житомирської області з початку інвестування складає 39 млн. 811 тис. дол. США.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі