Суспільство

У Новограді-Волинському хочуть встановити пам’ятник землякам, загиблим в зоні АТО

15 September 2014, 12:19

У Новограді-Волинському Житомирської області місцева влада хоче увіковічнити пам’ять про земляків, загиблих під час проведення антитерористичної операції на сході України, шляхом встановлення пам’ятного знаку.

Про це повідомляє відділ інформації та зв’язків з громадськістю Новоград-Волинської міської ради.

Окрім того, загиблих військовослужбовців збираються посмертно нагородити відзнаками міста.

«Міська влада ініціює встановлення пам’ятного знаку у Сквері Слави для увічнення пам’яті героїв України. А також усіх загиблих за мужність і героїзм, виявлені під час захисту державного суверенітету та територіальної цілісності України, посмертно буде нагороджено відзнаками міста Новограда-Волинського», – йдеться у повідомленні на сайті мерії.

У відділі інформації та зв’язків з громадськістю не уточнюють, які саме відзнаки отримають загиблі герої.

«Питання вирішуватиметься на сесії міської ради. Чи це буде «Почесний громадянин міста Новоград-Волинський», чи орден «Звягель», а можливо, герої отримають обидві відзнаки – наразі невідомо», - прокоментували Житомир.info в інформвідділі Новоград-Волинської міськради.

На сайті мерії опублікований проект рішення сесії міської ради «Про увіковічення пам’яті загиблих новоград-волинців під час проведення антитерористичної операції на сході України», згідно з яким пам’ятний знак на честь загиблих земляків виготовлять за кошти міського бюджету.

«Фінансовому управлінню міської ради (Ящук І.К.) профінансувати управління житлово-комунального господарства, енергозбереження та комунальної власності міської ради (Богданчук О.В.) за рахунок коштів бюджету розвитку міста виготовлення та встановлення пам’ятного знаку», - йдеться у проекті рішення.

На розробку ескізу проекту пам’ятного знаку, його виготовлення та встановлення буде оголошено конкурс.

Нагадаємо, у Новограді-Волинському дислокується 30-а окрема механізована бригада, яка зазнала численних втрат в антитерористичній операції.

Як повідомляв Житомир.info, у Бердичеві Житомирської області встановили меморіальні дошки землякам, загиблим в зоні АТО.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі