Місто

У Житомирі стартував благодійний марафон, який завершиться грандіозним концертом

15 September 2014, 17:59

 Завдяки ініціативі громадського об’єднання «Разом» та благодійної організації «Разом за справу» 15 вересня у Житомирі стартував благодійний марафон «Допоможемо героям», метою якого є збір коштів на лікування поранених військовослужбовців Житомирської області.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба облдержадміністрації.

Цього дня у Житомирському державному технологічному університеті відбулася прес-конференція, на яку були запрошені представники влади, громадські активісти, молодь, які вже висловили своє бажання приєднатися до цієї благородної справи.

Голова фонду благодійної організації «Разом за справу», проректор з виховної роботи ЖДТУ, доктор економічних наук Віктор Євдокимов, виступаючи на прес-конференції, повідомив, що кошти, зібрані впродовж акції, будуть передані на реабілітацію поранених військовослужбовців і жодна копійка не піде на адміністрування фонду. Організатори марафону не підтримують жодну політичну партію. Благодійна організація «Разом за справу», зазначив її голова, створена задля того, щоб об’єднати суспільство в непростій суспільно-політичній ситуації, в якій опинилася Україна, і допомогти тим, хто цього потребує.

Відсьогодні розпочинається рекламна кампанія марафону: у місті будуть розміщені відповідні сіті-лайти, рекламні афіші, незабаром розпочнеться продаж квитків на благодійний концерт. Взагалі марафон включатиме в себе багато різних акцій і заходів, а закінчиться благодійним концертом, який відбудеться 25 вересня у приміщенні Житомирського академічного українського музично-драматичного театру ім. І.Кочерги. На сьогодні участь у ньому на безкоштовній основі погодилися взяти гурти «Друга Ріка», «С.К.А.Й.», «Авіатор», ведучими будуть артисти «Студії Квартал-95».

Всі зібрані кошти будуть перераховані на відповідний благодійний рахунок в «Укрексімбанку» і розподілятимуться не головою чи правлінням фонду, а спеціально створеною комісією, яка працюватиме в онлайн-режимі за присутності ЗМІ.

«Я долучаюсь до участі у цьому проекті не тільки як посадовець, що займається гуманітарними питаннями. Я дійсно відчуваю глибоке особисте покликання і вважаю, що тільки разом, тільки із залученням найактивніших представників громадських організацій, суспільства взагалі, ми можемо і маємо допомогти армії, захисникам Вітчизни, які потребують нашої підтримки», - зазначив кандидат на посаду заступника голови облдержадміністрації Ярослав Лагута.

Він також пообіцяв, що до роботи приєднаються і департаменти обласної державної адміністрації, надавши інформаційну і фінансову допомогу.

Про свою готовність долучитися до такої потрібної для країни справи заявили під час заходу заступник голови обласної ради Руслан Годований, секретар Житомирської міської ради Любов Цимбалюк.

Фото прес-служби облдержадміністрації

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі