Події

У Бердичеві шукають псевдоміліціонерів, які викрали у підприємця 70 тисяч доларів

15 September 2014, 19:39

Це сталося в місті Бердичів Житомирської області о п’ятій ранку. Василь Юрчук разом із сином зібралися на базар, де продають одяг. Щойно виїхали, як дорогу їм перекрив мікроавтобус. З нього вийшли двоє чоловіків у міліцейській формі, ще троє сказали, що вони – працівники СБУ.

У кайданках і під прицілами пістолетів пана Василя та його сина завели у будинок. Там змусили чоловіка відчинити сейф і показати гроші, які, мовляв, фальшиві.

Із сейфу невідомі забрали усі гроші, начебто на експертизу. Чоловікові наказали чекати на приїзд слідчо-оперативної групи. Через дві години після того, як псевдоміліціонери поїхали, пан Василь набрав 102, щоб дізнатися, коли приїдуть слідчі. Коли черговий пояснив, що на вказану адресу міліція не виїжджала, зрозумів: його обікрали.

Перед ошуканим підприємцем шахраї розіграли справжню міліцейську виставу з елементами психологічного тиску, вважає правозахисник Ігор Корягін. При собі злочинці мали зброю і постійно переговорювалися по рації.

У міліції кажуть, з таким видом шахрайства стикаються уперше. Там припускають, що серед злочинців могли бути нинішні або колишні працівники міліції.

Ошуканий підприємець тепер у міліції пригадує обличчя псевдоміліціонерів. За його описами складуть фотороботи злодіїв. Правоохоронці просять громадян не довіряти навіть людям у формі. Обов’язково попросити показати посвідчення, а якщо це обшук, то постанову суду на його проведення. Якщо вам здалося щось підозрілим, наберіть 102.

Як повідомляв Житомир.info, за фактом крадіжки, вчиненої в особливо великих розмірах або організованої групою осіб, злочинцям світить до 12 років тюрми.  

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі