Влада

Сергій Машковський пообіцяв свій особистий захист житомирським підприємствам, на які тисне податкова

16 September 2014, 18:31

 Губернатор Житомирської області Сергій Машковський обіцяє особисто захищати житомирські підприємства від тиску податкової та забезпечити повне сприяння інвесторам, які прийдуть в область.

Про це губернатор сказав під час прес-конференції 16 вересня. Він також прокоментував ситуацію з пікетуванням обласного управління Міндоходів представниками трьох підприємств.

«Я розмовляв з Лілією Анатоліївною Куришко (начальник обласної податкової – ред.) по цій ситуації, там особливо була ситуація по «Житомирським ласощам» і вона зараз продовжується в деякій мірі і ми сьогодні будемо зустрічатися з власником цього підприємства. Для мене це гостре питання і однозначно буде моя протекція, мій захист для цих підприємств. Я навіть готовий під гарантії, як посадової особи, голови облдержадміністрації, що на них не буде чинитися тиск», - запевнив Машковський.

Губернатор також назвав неприпустимим, що підприємства через непорозуміння з податковою можуть перереєструватися в іншій області, а Житомирщина втратить надходження до бюджету.

«Навіть вже такі були розмови, що «ми будемо виводити підприємство з Житомирської області». Це неприпустимо і цього я не допущу, однозначно. Якщо я не зможу це вирішити на рівні області – буду звертатися до вищих органів виконавчої влади для того, щоб вирішити це питання. І однозначно ми не будемо втрачати (підприємство). Я працюю, розбираюся і однозначно, що тиску на підприємців, тим більше в даний момент, коли бізнес і так «лежить», не буде. Провели вже бесіду з Куришко, ще будемо проговорювати варіанти», - підкреслив очільник області та запевнив, що все буде в межах законодавства.

Сергій Машковський розповів, що намагається створити в області привабливі умови для інвесторів.

«Хочу залучити і створити сприятливе середовище для інвесторів в Житомирській області. Ми пропрацьовуємо вже зараз декілька об’єктів з потенційними інвесторами, також мною створена вже рада при голові обласної державної адміністрації із залученням туди всіх контролюючих і дозвільних органів. Будемо сідати і відразу вирішувати всі питання, які виникають у дозвільних органів до того чи іншого об’єкта, до того чи іншого інвестиційного проекту, щоб їм було максимальне сприяння», - розповів губернатор.

Машковський каже, що вже є звернення від підприємців з Донецької і Луганської областей, які хочуть кудись перенести бізнес.

«Вони шукають, куди перенести бізнес, тому що невідомо наскільки затягнеться конфлікт, а бізнес страждає. І вже є перші напрацювання. Я зі всіма зустрічаюсь особисто, кажу, що особисто буду вести ці проекти і створювати протекцію і максимально комфортні умови зі всіма дозвільними органами. Ви знаєте, що вся наша структура, система була (націлена) на те, щоб ставити перепони, які потім використовувати для власного чи якогось збагачення. Зараз будуть певні звільнення по дозвільним органам, тому що я зрозумів, що з цими людьми ми нічого не зробимо і працювати ми не зможемо, тому що у них погляди на життя і на виконання своїх службових обов’язків зовсім різняться з нашими», - повідомив Сергій Машковський.

Він наголосив, що обласна влада буде просити інші виконавчі органи призначати тих людей, які будуть працювати в одному напрямку з новою владою.

Нагадаємо, 18 вересня житомирським підприємцям пропонують обговорити проблеми, які виникають при спілкуванні з податківцями, і спільно розробити оптимальну стратегію співпраці бізнесу з владою та податковою.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі