Влада

Влада хоче розібратися з тіньовим видобутком копалин в Житомирській області та готує проект соціальної угоди

17 September 2014, 09:59

 Влада хоче розібратися з «тіньовими» кар’єрами, вивчити питання про створення комунального підприємства з видобутку бурштину та розробляє проекти соціальних угод.

Про це губернатор Сергій Машковський сказав на прес-конференції 16 вересня.

«В області офіційно отримано дозволів на видобуток корисних копалин 206, а активно працюючих підприємств з них – 125, майже в два рази менше. Десь 70% з цих, що офіційно не працюють – працюють «в тіні», видобуток ведеться колоніальним способом. На кожній нараді з силовиками я ставлю завдання запобігати незаконному видобутку, в тому числі і бурштину, але ми всі розуміємо, що це не дієво», - підкреслив Машковський.

Губернатор повідомив, що ним було ініційовано вивчення питання по створенню комунального підприємства по видобутку бурштину.

«Я переконаний: якщо люди можуть заробляти на цьому шалені гроші, то держава повинна на цьому також заробляти і громада повинна отримувати свою користь від того чи іншого видобутку корисних копалин», - сказав очільник області.

Сергій Машковський також розповів про проект соціальної угоди між інвесторами та власниками кар’єрів і місцевими громадами.

«Найближчим часом буде розроблено проект для соціальних угод з інвесторами, з тими, хто займається видобутком корисних копалин, де буде обов’язково прописана соціальна складова. Це значить, що вони повинні певному району, місту, селищу, чи це буде від прибутку, чи одноразовий платіж, але громада повинна отримувати свою користь від того, що працюють на її землях, на її території і заробляють кошти», - сказав Машковський.

Нагадаємо, на сесії обласної ради 11 вересня розглядали питання незаконного видобутку бурштину у північних районах Житомирської області.

Як повідомляв Житомир.info, в Олевському районі міліція викрила підприємця, який незаконно видобував сланцеве каміння.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі