Влада

Експорт дров значно збільшився, але Житомирській області на опалювальний сезон вистачить, - Машковський

17 September 2014, 10:48

 Житомирській області вистачить дров на опалювальний сезон незважаючи на те, що за даними митниці експорт дров цього року значно збільшився.

Про це на прес-конференції 16 вересня повідомив губернатор Сергій Машковський.

«Саме сьогодні проводилась нарада за участю керівників Держліса та облагроліса по забезпеченню дровами Житомирської області. Мене стурбувало, що на останній нараді з правоохоронними органами пролунало по митниці, що значно збільшився експорт дров, дуже збільшився у порівнянні з минулим роком. Обидва керівники завили, що Житомирська область, незалежно від того чи є збільшення експорту, деревиною забезпечена, забезпечена дровами на цей опалювальний сезон», - сказав Машковський.

Він також назвав середню ціну за кубометр дров для комунальних підприємств та бюджетних установ – 206 грн. без ПДВ.

«Зараз мають надати інформацію в розрізі районів – де яка ціна. Ціни дійсно відрізняються, але не так, як ми чули це на першій нараді, що в одному районі одне підприємство закуповує по 220 гривень за кубометр, а в цьому ж районі інше підприємство закуповує по 450-380 гривень. Є коливання від 210 до 250 грн. і все, більше немає. Буде дуже рекомендовано, щоб всі наші організації купували тільки у державних підприємств дрова на опалювальний сезон», - повідомив губернатор.

Сергій Машковський ще раз підкреслив – область дровами забезпечена і заявив: якщо якесь підприємство скаже, що йому відмовили, не було потрібного об’єму – це буде неправда.

«Це буде пряме зловживання і ми будемо на це реагувати і діяти відразу», - підкреслив Машковський.

Нагадаємо, на початку вересня обласна влада обіцяла контролювати встановлення мінімально можливої ціни на дрова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі